Silvia K. (silviakov) ID 45553 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Bruschetta
[ recept č. 7069 zo dňa 30.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 zrelé paradajky* 8 lístkov bazalky* 8 krajcov hriankového chleba (môže byť aj klasický alebo sendvič)* 4 strúčiky cesnaku* 8 PL panenského olivového oleja* soľ* čerstvo pomleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Potrebovala som vytvoriť rýchlu večeru, našla som tento receptík a bola som spokojná. Skúste aj vy túto taliansku špecialitku pri rýchlej príprave raňajok, desiatej alebo večere.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Paradajky umyjeme, vyrežeme zelené stopkové lôžkoa dužinu pokrájamke na kocky. Bazalkové lístky pokrájame na tenké rezančeky alebo potrháme na menšie kúsky- ja som bazalku nemala :o( . |
![]() |
2. Chlieb opečieme v hriankovači, nasucho na panvici z oboch strán alebo v rúre. Ošúpaný cesnak prekrojíme a potrieme ním opečený chlieb. Každú hrianku pokvapkáme olivovým olejom. Navrch dáme na kocky pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme a posypeme bazalkou. A hotovo! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Katarina F. (katarinka79) ID 22164, mimibazar.sk/katarinka79 (5.9.2008, 15:18) |
ja robievam bruchettu ale paradajky obarim v horucej vode, potom ich ponorim do studenej, aby supa "zliezla", potom pokrajam ale len duzinu, je s tym robota, ale chutovo sa to neda porovnat, je to uzasne, do toho pridam vela bazalky nakrajanej nadrobno a nadrobno nakrajany nejaky tvrdy syr, zamiesam spolu a navrstvim na opeceny toustiky, je to uzasneeeee jedlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (5.9.2008, 20:42) |
mňam vďaka za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila F. (Amata) ID 24597 (31.8.2008, 12:39) |
Je to super recept, a je mozne pridat pred zapekanim nejaky dobry syr - napriklad mozarellu... mnaaam ... alebo aj koreniena pizzu.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (31.8.2008, 12:42) |
No to ma už nenapadlo, ale chcela som zachovať pôvodný recept tak ako má byť. Vlastne to sa ani nezapeká, iba sa z chleba robia akoby hrianky. Ale určite by bolo výborné zapiecť to na konci. Výborný nápad.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |