končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ivana P. (Ika) ID 2154 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Plnené zemiakové lodičky[ recept č. 678 zo dňa 9.12.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY 6 zemiakov strednej veľkosti, 1 bryndza, syr v črievku (2-3 ks), zelená paprika, červená chilli paprička (možno vynechať), šunka (akú chcete, my používame prosciutto alebo údenú lahôdku z karé kvôli výraznejšej chuti), zelená cibuľka, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Nie je to síce úplne bezmäsité jedlo, ale nevedela som ho vhodnejšie zaradiť. Okrem toho môžete šunku vynechať a skúsiť doplniť niečím iným :-). OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Zemiaky dôkladne umyjeme, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry. Upečené zemiaky rozpolíme a vnútro vydlabeme. Dávame pozor, aby sme sa nepredlabali až na druhú stranu, nič dobré nás tam nečaká :-). PS: Rúru nevypíname, budeme ju ešte potebovať! Vnútro zemiakov potrieme olejom, posolíme a šupneme späť do rúry. To čo chceme, je chrumkavá zlatistá zemiaková lodička. Kým čakáme na lodičky, nakrájeme nadrobno šunku, papriku, chilli papričku a cibuľku. Do misky dáme bryndzu a syr, pridáme nakrájané suroviny. Množstvo bryndze a syra závisí na veľkosti zemiakov. Ak chcete, môžete pridať aj vnútro zo zemiakov, nám to ale viac chutí bez neho. Všetko spolu dôkladne vymiešame. A tu máme hotové lodičky, zatiaľ ešte prázdne. Pre rúru platí to, čo v bode 2. No a tu sú lodičky naplnené. A opäť príde k slovu rúra, zapekáme, pokým syr jemne nezozlátne. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubica B. (chikitka15) ID 88450 (15.9.2009, 11:02) |
Chcela by som sa opytat, ako dlho mam prvy krat piect tie zemiaky v rure a na akej teplote? Este som nic take nerobila, tak nemam sajnu Ale vyzera to uzasne |
ODPOVEDAŤ |
Laura L. (Mimika) ID 3077 (10.12.2006, 12:00) | |
Mňam, mňam, mňam, kúpim bryndzu a idem pripraviť túto dobrotku . Ivka, ďakujem za recept |
|
ODPOVEDAŤ |
Erika B. (BrDo) ID 3728 (9.12.2006, 19:06) | |
Vyzerá to super, dobrý tip na obed-večeru, len sa chcem opýtať čo s tým vydlabaným zvyškom??? | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (9.12.2006, 19:33) | ||
Vydlabaný zvyšok sa môže použiť do plnky, ale ja ho nepoužívam. U nás to väčšinou zjedia deti - s trochou masla - veď sú to pečené zemiaky. Dalo by sa to použiť aj ináč - už som z toho robila aj zemiakový šalát - ale to závisí od množstva. | ||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (9.12.2006, 17:28) | |
Ivka bóóóóóže už mi slinky tečúúúúúúúúúú .Myslím,že všetky suroviny mám,hops okrem zelenej cibuľky tú nahradím červenou.Mňam Deni | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (9.12.2006, 17:31) | ||
Kľudne nahrádzaj, fantázii sa medze nekladú | ||
ODPOVEDAŤ |