končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zemiakový chlieb[ recept č. 6779 zo dňa 11.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 200 g deň vopred uvarených zemiakov; 500 g polohrubej múky; 1 kocka droždia; 1 ČL kryštálového cukru; 300 ml vlažnej vody; 150 ml cmaru; 1 PL soli; 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré s cukrom rozmiešame vo vlažnom cmare dohladka. Zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, 300 ml vlažnej vody, kvások a vypracujeme tuhé cesto, do ktorého miesením zapracujeme olej. Bochník uložíme do vymastenej formy a necháme na teplom mieste 30 až 40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. |