Jana M. (marjo) ID 54254 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Hrianky s tuniakom a paradajkami
[ recept č. 6724 zo dňa 7.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Upečený hriankový chlieb v hriankovači, 6 ks paradajok, 1 tuniak vo vlastnej šťave, 4 strúčiky cesnaku, 2 KL majoránky /môže byť aj čerstvá/ 2 KL olivového oleja, soľ podľa chuti /podľa toho či je tuniak slaný alebo nie/, čerstvá nasekaná petržlenová vňať.
POSTUP PRÍPRAVY
Umyté paradajky si nakrájame na maličké kocky a vložíme do sklenej misky, pretlačíme cesnak, pridáme tuniaka, z ktorého vopred zlejeme šťavu /tú nám pustia paradajky/, majorán a olivový olej, soľ - podľa chuti. Všetko premiešame, necháme odstáť asi 15 minút a navrstvíme na upečené hrianky. Vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Je to výborné aj na osviežujúci obed alebo večeru. |
 | Jarmila B. (jamika) ID 45296, mimibazar.sk/jamika (8.8.2008, 13:00) |
HNED AKO SOM SI PRECITALA NADPIS SA MI ZBIEHAJU SLINKY- DNES VECER VIEM CO BUDEM PODAVAT  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (marjo) ID 54254 (8.8.2008, 11:52) |
Majka, to som rada, lebo ešte pred večerou stihneš všetko čo chceš a hladoši sa ani nenazdajú a majú večeru na stole.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja B. (Majcek) ID 28262 (8.8.2008, 11:32) |
Janka, tak toto môže byť vynikajúce jedlo, večera je u nás dnes vyriešená.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (8.8.2008, 10:00) |
Janulka, neskúšala si to natrieť na chlebík a až potom zapiecť ? To by mohlo byť tiež fajnové, so syrikom.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (marjo) ID 54254 (8.8.2008, 10:32) |
Milá Alžbetka, neskúšala som to zapekať, ale keď grilujeme mäsko, tak táto chuťovka je pre hladošov, ktorí sa nevedia toho mäska dočkať. Takže ho spapajú menej, lebo v brušku už majú chuťovku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |