. .. .. .. .. .. .
. .

Lahodný jahodový koláč - RECEPT 6714

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Lahodný jahodový koláč


[ recept č. 6714 zo dňa  ]


Lahodný jahodový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na piškótový plát:

• 400 g prášk. cukru
• 7 vajec
• 15 PL vody
• 350 g polohrubej múky
• ½ vrecúška prášku do pečiva

Plnka:

• 7 dl mlieka
• 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas
• 150 g prášk. cukru
• 1 Hera
• 1 vrecúško vanilkového cukru
• rum podľa chuti
• jahody (čerstvé alebo mrazené)

+ červená želatína


POSTUP PRÍPRAVY

Obrázkový postup...:) Snáď bude chutiť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka
2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
3. Cukor so žĺtkami vymiešame na penu, postupne pridávame 15 PL vody.
4. Pridáme múku s práškom do pečiva.
5. Pridáme sneh z bielkov a vymiešame šľahačom.
6. Cesto vylejeme na vymúčený a pomastený plech. Pečieme na teplovzdušnej rúre asi 35 – 40 minút na 150 C.
7. Spravíme plnku: Z mlieka a dvoch Zlatých klasov uvaríme puding.
8. Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a postupne do toho pridávame vychladnutý puding, kým nevznikne ľahký, nadýchaný krém. Nakoniec ho ešte môžeme ochutiť rumom. Krém by mal mať svetlohnedú farbu.
9. Nakoniec už len vychladnutý piškótový plát natrieme plnkou, poukladáme nakrájané jahody a zalejeme červenou želatínou (dá sa kúpiť v prášku v obchode aj s návodom na prípravu). Boky koláča môžeme tiež natrieť krémom a posypať kokosom.
10. Koláč možno urobiť aj iným spôsobom. Cesto treba vyliať na väčší plech a po upečení rozkrojiť na dve polovice (pláty). Prvý plát potrieme plnkou, dáme naň druhý plát, opäť potrieme plnkou, dáme jahody a želatínu. Koláč tiež môžeme piecť ako tortu, ale s menším množstvom surovín na cesto.
11. Takto nejako vyzerá hotový koláč a chutí úžasne! (Toto je iba polovica upečeného koláča, z daných surovín výjde ešte jedna rovnako veľká časť)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
Lahodný jahodový koláč | Ananásový koláč so smotanovou polevou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka R. (Janka23) ID 5247, mimibazar.sk/janka23 (8.8.2008, 8:53)
Mňááám (zajic) (zajic) (zajic) vyzerá výborne. Určite ho cez víkend skúsim (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (8.8.2008, 10:33)
Teším sa! Potom určite daj vedieť ako sa podaril :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (6.8.2008, 22:02)
No ja čakám a čakám aj za úvodnou foto........
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (6.8.2008, 23:54)
Tak už to tu máš :) Tak snáď sa niekto podujme a upečie si to doma, mne osobne koláčik nesmierne chutil! (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana h. (hankazk) ID 90615 (5.6.2009, 8:50)
ja by som sa chcela spytat....to mnozstvo surovin na cesto,treba rozdelit a dat to piect na dvoch plechoch,ked ste pisali,ze je to na dve cesta....alebo sa to moze klasicky vsetko spolu a dat na jeden plech upiect..... :-) :-)
mamina bola na jahody a tento kolacik ma velmi zaujal.... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (7.6.2009, 22:13)
V pôvodnom recepte je to tak, že sa cesto dá na väčší plech, potom sa prekrojí na rovnaké polovice, prvá sa natrie krémom, položí sa druhá a potom všetko tak isto, len ja som neodhadla veľkosť plechu, dala som na malý a tým pádom bol koláčik dosť vysoký a nemalo by zmysel ho prekrajovať a dávať na seba, lebo to už by bol naozaj vysočizný ;-) A tak som len pomazala krémom, dala jahôdky a zaliala želé. Takže je to na vás, podľa toho či budete robiť na veľký alebo menší plech (Y) Snáď som vysvetlila pochopiteľne. Dajte vedieť, lebo je naozaj chutný, tento krém používam aj do tort a nikdy nesklamal (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu