. .. .. .. .. .. .
. .

Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :)) - RECEPT 6541

Eva T. (evan0201) ID 34716
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.2.2008
Naposledy: 26.1.2015 14:54
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))


[ recept č. 6541 zo dňa  ]


Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS podla Dáša V. (onasi) ID 9782 (cz MMB): 250g hladka muka, 1/2 prasku do pečiva , 4 vajicka, 240g praskoveho cukru, 150ml oleja, 100ml teplej vody, kakao (asi 2 lyzice ale podla toho ake tmave cesto chcete)
PLNKA 1: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 vanilkovy puding, 350 ml mlieka
PLNKA 2: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 cokoladovy puding, 350 ml mlieka, 1 varova cokolada,
jahodovy kompot a jahodovy dzem,
MARCIPAN: falosny marcipan podla Marcela P. (Arielll) ID 126509 (cz MMB): 20 dkg sušeného polotučného mléka, 20 dkg praskoveho cukru, 3-4 lyzice oleja, 3-4 lyzice bio sirup z agave (to som dala ja v povodnom recepte je ine..),trochu teplej vody (asi 30-50 ml)


POSTUP PRÍPRAVY

vid obrazkovy postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


navazime si a pripravime suroviny do misticiek aby sa nam rychlejsie pracovalo... do jednej si dame bielka s polovicou cukru (120g) a do druhej zltka s druhou polovicou cukru (120g), a do tretej zmiesame muku s praskom do peciva


Vyslahame zltka s polovicou praskoveho cukru (120 g)


vymiesame sneh z bielkov s druhou polovicou cukru (120g)


Ked mame vyslahane zltka s cukrom do peni tak pridavame olej a teplu vodu a muku(s pdp zmiesanu) a sneh z bielkov. Vymiesame vsetko spolu a nasledne si odobereme tretinu cesta do druhej misky a pridame kakao a premiesame. Formu si vylozime papierom na pecenie. Do formy striedavo po lyziciach davame cesto - do stredu dame najprv lyzicu tmaveho cesta a nato dve lyzice bieleho cesta, takto postupujeme kym neminieme vsetko cesto a dame piect na 180 stupnov na 50-55 min.


takto krasne sa pece.. pokusime sa aspon 40 min trubu zbytocne neotvarat aby torticka neklesla....


uz upecena torticka, hned po vybrati z truby... trosku som ju moc popichala spajdloy ked som skusala ci je poriadne vsade upecena :)


tortu nasledne vyklopime a stiahneme papier na pecenie...


a dame vychladnut korpus..


po vychladnuti korpus prerezeme..


ja som chcela a aj sa mi podarilo prerezat 2x...


jednotlive platy si pokvakame stavou z kompotu..


tie strany platov, kt. sme nepoliali stavou natrieme na tenucku vrstvu jahodovym dzemom (ja mojim domacim )


pripravime si plnky: uvarime si puding - ten cokoladovy tak ze pocas varenia pridame do neho este celu varovu cokoladu, vymiesame si maslo s cukrom a do toho vmiesame vychladnuty puding.. obdobne si pripravime aj druhu plnku - vanilkovu - uvarime vanilkovy puding, ktory vychladnuty potom vmiesame do vymiesaneho masla s cukrom...


spodny plat mame natreny dzemom , nan pokladieme par jahod a natrieme vanilkovu plnku, polozime nan plat ktory naplnime obdobne cokoladovou plnkou... celu torticku potom potrieme trochou vanilkovej plnky a dame schladit do ladnicky... vypracujeme si marcipan - vyvalkame na tenko a potiahneme torticku - nasledne ozdobime ozdobami - ja som dala srdiecka zlte a cervene pretoze torticku som robila k promociam mojho priatela tak preto bola cela ladena do srdca.. niekde sami vytratili fotky ako som robila marcipan a tie srdiecka - no ked sami podari ich este najst tak doplnim aj to..


z boku...


prekrojena...


na reze... bola straaasne dobrucka co som velmi tesila.. torticka nebola presladena a ani sucha - bola stavnatucka.. mnam :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kokosíno podla Eva T. (Evulqa) ID 33802 | Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :)) | Marlenka - pre inspiraciu... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina C. (chudaska) ID 25539 (5.3.2011, 14:43)
to cesto davam do formy,tak ze kladiem jedno na druhe,alebo robite kruhy, okolo tmaveho svetle? Chcela by som tiez vyskusat take mramorove,len chcem mat zltkove -svetle a do druheho chcem pridat troska cerveneho farbiva.
ODPOVEDAŤ
Erika Čopjanová Č. (Erikson) ID 50837 (15.1.2009, 14:22)
Nádhera, dnes som nasla odkaz na Vasu tortu pri Denisocke a tesim sa, ze som nasla recept, lebo moja slecna bude mat 28.1. 1 rok a tak som chcela nieco také skusit. Vdaka za inspiraciu, Verim, ze sa nejak podari. Pekny den.

Erika z Presova
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (23.12.2008, 18:00)
vdaka za super cesto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9711&user=18948 a inšpiráciu
ODPOVEDAŤ
Laurinka K. (Daniela59) ID 54745 (7.8.2008, 22:12)
Evi torta nie len dobre vyzerá na fotke ale aj chutila supeeeeeeeer.
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (30.7.2008, 7:37)
Peknucke,ja sa tiez chystam robit prvu potahovanu a chcela by som aj to mramorove cesto.Krasne sa vam to podarilo (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Dagmar V. (onasi) ID 28133 (27.7.2008, 14:33)
krásně se Vám dort povedl!!!!!!! povedené mramorování i hezké zdobení!!! (clamp) (clamp) (clamp)jste šikovná (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (evan0201) ID 34716 (27.7.2008, 15:12)
Dakuuuuuujeeeem!!!! Tesim sa.. Iny korpus uz nerobim !!! Tento je naj... najlepsi...
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katana) ID 41442 (27.7.2008, 11:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) je velmi pekná... (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (evan0201) ID 34716 (27.7.2008, 15:16)
Dakuuuujeeeem !!! Neni dokonala a bez chybiciek ale to mi nevadi - hlavne ze chutila.. Velmi ma to bavilo tak pri dalsej vhodnej prilezitosti skusim vytvorit uz aj nieco tazsie..
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu