. .. .. .. .. .. .
. .

Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :)) - RECEPT 6541

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 34716 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))


[ recept č. 6541 zo dňa  ]


Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS podla Dáša V. (onasi) ID 9782 (cz MMB): 250g hladka muka, 1/2 prasku do pečiva , 4 vajicka, 240g praskoveho cukru, 150ml oleja, 100ml teplej vody, kakao (asi 2 lyzice ale podla toho ake tmave cesto chcete)
PLNKA 1: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 vanilkovy puding, 350 ml mlieka
PLNKA 2: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 cokoladovy puding, 350 ml mlieka, 1 varova cokolada,
jahodovy kompot a jahodovy dzem,
MARCIPAN: falosny marcipan podla Marcela P. (Arielll) ID 126509 (cz MMB): 20 dkg sušeného polotučného mléka, 20 dkg praskoveho cukru, 3-4 lyzice oleja, 3-4 lyzice bio sirup z agave (to som dala ja v povodnom recepte je ine..),trochu teplej vody (asi 30-50 ml)


POSTUP PRÍPRAVY

vid obrazkovy postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

navazime si a pripravime suroviny do misticiek aby sa nam rychlejsie pracovalo... do jednej si dame bielka s polovicou cukru (120g) a do druhej zltka s druhou polovicou cukru (120g), a do tretej zmiesame muku s praskom do peciva
Vyslahame zltka s polovicou praskoveho cukru (120 g)
vymiesame sneh z bielkov s druhou polovicou cukru (120g)
Ked mame vyslahane zltka s cukrom do peni tak pridavame olej a teplu vodu a muku(s pdp zmiesanu) a sneh z bielkov. Vymiesame vsetko spolu a nasledne si odobereme tretinu cesta do druhej misky a pridame kakao a premiesame. Formu si vylozime papierom na pecenie. Do formy striedavo po lyziciach davame cesto - do stredu dame najprv lyzicu tmaveho cesta a nato dve lyzice bieleho cesta, takto postupujeme kym neminieme vsetko cesto a dame piect na 180 stupnov na 50-55 min.
takto krasne sa pece.. pokusime sa aspon 40 min trubu zbytocne neotvarat aby torticka neklesla....
uz upecena torticka, hned po vybrati z truby... trosku som ju moc popichala spajdloy ked som skusala ci je poriadne vsade upecena :)
tortu nasledne vyklopime a stiahneme papier na pecenie...
a dame vychladnut korpus..
po vychladnuti korpus prerezeme..
ja som chcela a aj sa mi podarilo prerezat 2x...
jednotlive platy si pokvakame stavou z kompotu..
tie strany platov, kt. sme nepoliali stavou natrieme na tenucku vrstvu jahodovym dzemom (ja mojim domacim )
pripravime si plnky: uvarime si puding - ten cokoladovy tak ze pocas varenia pridame do neho este celu varovu cokoladu, vymiesame si maslo s cukrom a do toho vmiesame vychladnuty puding.. obdobne si pripravime aj druhu plnku - vanilkovu - uvarime vanilkovy puding, ktory vychladnuty potom vmiesame do vymiesaneho masla s cukrom...
spodny plat mame natreny dzemom , nan pokladieme par jahod a natrieme vanilkovu plnku, polozime nan plat ktory naplnime obdobne cokoladovou plnkou... celu torticku potom potrieme trochou vanilkovej plnky a dame schladit do ladnicky... vypracujeme si marcipan - vyvalkame na tenko a potiahneme torticku - nasledne ozdobime ozdobami - ja som dala srdiecka zlte a cervene pretoze torticku som robila k promociam mojho priatela tak preto bola cela ladena do srdca.. niekde sami vytratili fotky ako som robila marcipan a tie srdiecka - no ked sami podari ich este najst tak doplnim aj to..
z boku...
prekrojena...
na reze... bola straaasne dobrucka co som velmi tesila.. torticka nebola presladena a ani sucha - bola stavnatucka.. mnam :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta - kniha | Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :)) | Marlenka - pre inspiraciu... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina C. (chudaska) ID 25539 (5.3.2011, 14:43)
to cesto davam do formy,tak ze kladiem jedno na druhe,alebo robite kruhy, okolo tmaveho svetle? Chcela by som tiez vyskusat take mramorove,len chcem mat zltkove -svetle a do druheho chcem pridat troska cerveneho farbiva.
ODPOVEDAŤ
Erika Čopjanová Č. (Erikson) ID 50837 (15.1.2009, 14:22)
Nádhera, dnes som nasla odkaz na Vasu tortu pri Denisocke a tesim sa, ze som nasla recept, lebo moja slecna bude mat 28.1. 1 rok a tak som chcela nieco také skusit. Vdaka za inspiraciu, Verim, ze sa nejak podari. Pekny den.

Erika z Presova
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (23.12.2008, 18:00)
vdaka za super cesto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9711&user=18948 a inšpiráciu
ODPOVEDAŤ
Laurinka K. (Daniela59) ID 54745 (7.8.2008, 22:12)
Evi torta nie len dobre vyzerá na fotke ale aj chutila supeeeeeeeer.
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (30.7.2008, 7:37)
Peknucke,ja sa tiez chystam robit prvu potahovanu a chcela by som aj to mramorove cesto.Krasne sa vam to podarilo (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Dagmar V. (onasi) ID 28133 (27.7.2008, 14:33)
krásně se Vám dort povedl!!!!!!! povedené mramorování i hezké zdobení!!! (clamp) (clamp) (clamp)jste šikovná (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (evan0201) ID 34716 (27.7.2008, 15:12)
Dakuuuuuujeeeem!!!! Tesim sa.. Iny korpus uz nerobim !!! Tento je naj... najlepsi...
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katana) ID 41442 (27.7.2008, 11:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) je velmi pekná... (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (evan0201) ID 34716 (27.7.2008, 15:16)
Dakuuuujeeeem !!! Neni dokonala a bez chybiciek ale to mi nevadi - hlavne ze chutila.. Velmi ma to bavilo tak pri dalsej vhodnej prilezitosti skusim vytvorit uz aj nieco tazsie..
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu