Kristína P. (Kitty26) ID 3488 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
Náš letný
[ recept č. 6413 zo dňa 20.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva *** Plnka: 500 ml kyslej smotany, 250 ml šľahačky, kryštálový cukor, broskyne *** Poleva: 1/2 litra vody, 3 PL kryštálového cukru, 1 zlatý klas, 1 džús v prášku
POSTUP PRÍPRAVY
Ak tu už tento koláčik je, ospravedlňujem sa, my ho robíme už roky, je to najobľúbenejší koláč mojich rodičov :-) Tu je postup, ako ho robíme:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Upečieme si piškótové cesto z 5 vajec (sneh, cukor, žĺtka, múka s práškom do pečiva) ... |
![]() |
Vyšľaháme si šľahačku s cukrom (podľa chuti - my veľa sladíme) a zmiešame ju s kyslou smotanou. Túto plnku vylejeme na vychladnuté cesto, |
![]() |
na ňu poukladáme plátky broskýň (použite čerstvé alebo aj zavárané) alebo iné ovocie, ja robím často aj s kiwami - potom dávam navrch polevu zo zeleného džúsu :-) |
![]() |
Do hrnca dáme vodu, cukor, zlatý klas a práškový džús. Robila som koláč s broskyňami a dala som Tang s príchuťou "tropical" - vždy ladím farbu polevy podľa druhu ovocia. Necháme to spolu zovrieť a odstavíme. Občas premiešame, kým chladne. |
![]() |
No a nakoniec polejeme celý koláčik vychladnutou polevou a dáme do chladničky poriadne stuhnúť, najlepšie na noc. Je osviežujúci - mňam :-) |
![]() |
v zelenom |
![]() |
jahodová verzia |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | zuzana J. (mydielko) ID 8608, mimibazar.sk/mydielko (10.2.2012, 22:05) |
no našla som hooooooooooooo, urobím, len tu si napísala že upečieme si piškotové cesto ako keby som ja vedela, ako sa vlastne pečie... no a to tam ide len 5 Pl múky? sa mi to nejako málo vidí na ten môj plech... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (25.2.2012, 17:03) |
ty si dora, ja si asi jeden deň vezmem dovolenku a prídem ti ukázať, ako sa robí najjednoduchšia piškóta. Ale videla som fotku na FB, podaril sa ti krásny bude z teba dačo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria Š. (m.a.j.a.) ID 57859 (16.9.2008, 22:20) |
Ahoj Kristínka, podľa Tvojho receptu som piekla koláčik niekoľkokrát. Vždy sa podaril a bol super. Posledne som 250 g kyslej smotany nahradila tvarohom z vaničky a do šľahačky dávam stužovač, aby plnka bola pevnejšia. Vždy bol vynikajúci, poriadne schladený, chutil mojim chlapom hlavne v horúcich lených dňoch miesto zmrzliny. Ďakuejm za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (22.9.2008, 12:00) |
To ma naozaj veľmi teší, že chutil a samozrejme si ho pomeň tak, aby si ulahodila svojej rodinke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radoslava M. (Radinka) ID 16100 (3.8.2008, 18:31) |
Dobrý deň,Kristínka. Veľmi ste ma inšpirovali týmto koláčom. Minulý víkend sme mali takú "menšiu" oslavu a chcela som aj ja niečím prispieť. Tak som sa podujala urobiť váš koláčik. Bol super,ale jeho príprava "stála za to" Už som dlho nerobíla piškótové cesto. Tak sa mi podarilo vmiešať do žĺtkov namiesto cukru múku a "trochu" sa mi to zhrčkavelo. Pridala som tam sneh z bielkov a "kydla" na plech. Urobila sa mi z toho omeleta. Tak som to musela zlikvidovať a začať nanovo. To druhé cesto už bolo lepšie. Prešla som teda na plnku. Vyšľahala som si šľahačku,ale akosi sa mi nevyšľahala,tak som tam nasypala šľahačku v prášku. Potom som pridala kyslú smotanu,ale aj tak sa mi to zdalo nejaké riedke. Tak som tam "struhla" jeden tvaroh. Už to bolo trochu hustejšie. Natrela som to na plát,poukladala kúsky ananásu. A pustila som sa do želatiny. Nemala som zlatý klas,tak som v Lidli kúpila akési želé citrónové. Ostala mi šťava z kompótu,do nej som doliala vodu do pol litra. Dala som variť a nasypala to želé. Potom som dala aj TANG tropic /pre farbu/. Ale tiež som to mala nejaké riedke. Už sa mi to pomaly aj varilo,no stále to bolo riedke. Tak som sa naštvala a nasypala som tam ten puding bez varenia. Už to bolo lepšie. Vykydla som to na vrch a dala do chladničky. A ráno som bola milo prekvapená hustotou a stuhlosťou koláča. Poviem vám,mal úspech. Ale tá drina pritom...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (6.8.2008, 22:18) |
to bolo milé, som sa aj nasmiala pri tom ale som rada, že nakoniec sa predsa podaril a bol jedlý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (23.7.2008, 11:48) |
My ho robievame už roky ale "na zeleno" s kiwi. je fakt super na leto, pretože vychladnutý z ladničky je veľi osviežujúci.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lýdia Karabinová (lydia26) ID 3569 (21.7.2008, 13:36) |
Ahoj ja tento koláč robím s manradínkovým kompótom a je fakt skvelý a teraz sa chystám namiesto mandarínky tam dať jahodový kompót. Ale ináč je tento koláč super skvelý.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (21.7.2008, 15:52) |
Ano Lydka, robila som ho už aj s jahodami, aj s mandarínkami, raz som použila aj čerstvé nektarinky, a aj ten bol jedlý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (21.7.2008, 9:17) |
mňaaaaam prečo mi toto robíš? hneď by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (21.7.2008, 11:37) |
urob ho s tými čučoriedkami, čo ti tak závidím mňaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (21.7.2008, 13:49) |
čučoriedky Luboslav nemá rád, ale v bublanine zjedol... ale tu ich asi ťažko zakamuflujem skúsim urobiť mix, lebo ten len o broskyniach sníva a vlastne ani želatinu nemusí... V najhoršom mi ostane celý koláč pre seba ak bude ohŕňať nosom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (21.7.2008, 15:37) |
To jeho ohŕňanie nosom poznám Ešteže Marek zje, čo mu položím pod nos A hlavne sladké. Počuj, a čo mu zrazu na želatíne vadí, veď pokiaľ viem, želatínu mal rád.. hlavne na marhuľovom koláči. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (21.7.2008, 15:58) |
no asi ju aj mal rád, ale raz som robila piškótový so želatinou a piškótu bolo vidno jedine pod lupou a želatina mala asi 3 cm!!!! a od vtedy nechce o takom dačom ani počuť ...fakt netuším prečo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |