Zdena K. (zdena169) ID 29601 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Tekvicový prívarok
[ recept č. 6308 zo dňa 15.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tekvica, olej, sladká smotana 12%, hladká múka, kôpor, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Obrázkový postup
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Suroviny |
![]() |
Tekvicu olúpeme, vyberieme dužinu a postrúhame. |
![]() |
V hrnci rozpálime olej. |
![]() |
Pridáme tekvicu, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor, premiešame a necháme dusiť. Ak treba tak podlejeme vodou, ale tekvica si pustí dosť šťavy, takže podlievať moc netreba. |
![]() |
Pripravíme si záprašku z oleja a múky (podľa to ho aký hustý chcete prívarok) - ja som dala 1 a pol veľkej lyžice. |
![]() |
Keď je tekvica mäkká pridáme do nej pripravenú záprašku a premiešame. |
![]() |
Prívarok zjemníme smotanou - ak sa Vám bude zdať prívarok riedky, môžete do smotany pridať múku. |
![]() |
Počkáme, kým zovrie a hotovo - podávame so zemiakmi a klobáskou (prírodným mäskom, volským okom), čo má kto rád. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana Z. (zuzminátor) ID 78611 (27.6.2011, 9:30) |
Vyborny receptik dakujem, akurat sme nemali tekvicku tak sme pouzili cukinu a je to rovnako dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana L. (lilijana) ID 138752 (26.5.2011, 11:44) |
Dnes som si kúpila na trhu čerstvú,mladučkú.Už sa teším,mňam mňam. Milujem toto papaníčko a najradšej s hovadzím maskom na kocky.Ale ja na začiatku opražím cibulku a až potom dám tekvicu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia Bajči Berková (Lutzka) ID 87715, mimibazar.sk/lutzka (13.10.2010, 11:52) |
tak to musim vyskusat mojej rocnej dcerke navarit, ale urcite si dam aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (8.8.2009, 10:33) |
výborný recept,moj malý ho celý zjedol,aj ke´d nie je veľký papkáč....´dakujem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia B. (euridika31) ID 70208 (7.8.2009, 18:08) |
kto nema rad kopor moze skusit aj bazalku je to vyborne, ale odporucam cerstvu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katka p. (kkaattkkaa) ID 96002 (13.5.2009, 16:52) |
mnammmaaamm |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdena K. (zdena169) ID 29601, mimibazar.sk/zdena169 (15.7.2008, 15:40) |
Každý podľa svojej chuti, ja to robievam takto .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (15.7.2008, 13:58) |
Odporúčam dusiť postrúhanú ekvicu na cibuľovom základe ( do sklenena) a namiesto zásmažky rozmiešať do smotany 1 PL múky. Kôpor pridať až keď je tekvica hotová. Z cukiny je obzvlášť jemná omáčka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |