končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYBY A DARY MORA |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hoky na zelenine a ryži[ recept č. 6273 zo dňa 12.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY hoky 4-5 kuskov (asi 500g), mexická mrazená zeleninová zmes, 1 plechovka šampiňonov ( asi 420ml), 80g masla, plátkový syr, vegeta, saturejka, bazalka, rozmarín, alebo provensálske bylinky, 1/2 bujonu, 1 hrnček ryže, 1 cibuľa, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Tieto mňamkové rybky robím už veľa rôčkov, asi odkedy v Košiciach po revolúcii prvý krát začala vysielať regionálna televízia a dávala takú reláciu o kutiloch a záhradkároch. K vyskúšaniu tohto receptu ma vyprovokovala jedna košická herečka, ktorá v tej relácii radila čosi o pestovaní kvietkov a byliniek vo vlastnej záhradke vetou, že " Zabudli sme používať pri príprave jedál bylinky" , že miesto nich všetko len vegetíme a solíme a že jej starká ochucovala len bylinkami. No ona v tej relácii uvarila vo vlastnej kuchyni toto jedlo , ale z filé. Mojim papkáčom tak zachutili ryby pripravené podľa tohto, receptu, že sme častejšie začali konzumovať ryby. Dovtedy to bolo nic moc. Tak dosť bolo reči , poďme na to.............. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI začneme ryžou ( ale rybu už máme rozmrazenú), asi 1 hrnček ryže preberieme, premyjeme a necháme odkvapkať. Ja to zvyknem robiť aj hneď zrána, aby ryža dobre preschla, lebo nikdy na rozpálený olej nedávam mokrú ryžu, pretože sa potom lepí na dno hrnca. takže , keď máme ryžu suchú, dáme si najprv prevariť vodu, ja ju preváram v rýchlovarnej konvici, potom do hrnca dáme zohriať olej a popražíme za stáleho miešania ryžu, ona zo začiatku bude v takých akoby malých kôpkach, ale keď sa popraží a bude sklovitá, potom už bude sypká a akoby sa zrniečka ryže od seba odelili, už nebude držať pokope, kým sa tak stane aj voda nám prevrie popraženú ryžu posolíme , do stredu dáme cibuľu, ja som mala obrovskú , tak som dala polovicu stiahneme plameň, zalejeme vodou tak, aby bola 1 cm nad ryžou, toto si odmeriam len tak pomocou varechy, ja ju ešte premiešam aby sa usadila, prikryjem a dusím asi 15-20 minút, zalejeme si 1/2 bujónu prevarenou vodou kým sa ryža dusí, rozložíme si ryby na dosku a z oboch strán ovegetíme, nesolíme, lebo vegeta je slaná potrieme tak isto z oboch strán bylinkami, ja som dala provensálske pripravíme si mrazenú zeleninu, nemala som mexickú, tak som dala polievkovú a ešte mrazený hrášok aj kukuricu scedíme šampiňóny do pekáča nakrájame maslo nasypeme na maslo polievkovú zeleninu posypeme hráškom a kukuricou, trochu posypeme provensálskymi bylinkami nasypeme ryžu, je dobré, keď bude ešte horúca, lebo ryba je hotová raz dva na ryžu dáme ochutené hoky posypeme šampiňonmi zalejeme asi 100ml bujonom po 15 minútach hoky otočíme poukladáme plátkový syr a dáme do rúry ešte si na 10 minút, kým sa syr neroztečie hotovo a môžme si pochutnávať OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (12.7.2008, 21:48) | |
Pokračovať,pokračovať | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (12.7.2008, 21:52) | ||
hotovo Zdeni | ||
ODPOVEDAŤ |