
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hoky na zelenine a ryži[ recept č. 6273 zo dňa 12.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY hoky 4-5 kuskov (asi 500g), mexická mrazená zeleninová zmes, 1 plechovka šampiňonov ( asi 420ml), 80g masla, plátkový syr, vegeta, saturejka, bazalka, rozmarín, alebo provensálske bylinky, 1/2 bujonu, 1 hrnček ryže, 1 cibuľa, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Tieto mňamkové rybky robím už veľa rôčkov, asi odkedy v Košiciach po revolúcii prvý krát začala vysielať regionálna televízia a dávala takú reláciu o kutiloch a záhradkároch. K vyskúšaniu tohto receptu ma vyprovokovala jedna košická herečka, ktorá v tej relácii radila čosi o pestovaní kvietkov a byliniek vo vlastnej záhradke vetou, že " Zabudli sme používať pri príprave jedál bylinky" , že miesto nich všetko len vegetíme a solíme a že jej starká ochucovala len bylinkami. No ona v tej relácii uvarila vo vlastnej kuchyni toto jedlo , ale z filé. Mojim papkáčom tak zachutili ryby pripravené podľa tohto, receptu, že sme častejšie začali konzumovať ryby. Dovtedy to bolo nic moc. Tak dosť bolo reči , poďme na to.............. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() začneme ryžou ( ale rybu už máme rozmrazenú), asi 1 hrnček ryže preberieme, premyjeme a necháme odkvapkať. Ja to zvyknem robiť aj hneď zrána, aby ryža dobre preschla, lebo nikdy na rozpálený olej nedávam mokrú ryžu, pretože sa potom lepí na dno hrnca. ![]() takže , keď máme ryžu suchú, dáme si najprv prevariť vodu, ja ju preváram v rýchlovarnej konvici, potom do hrnca dáme zohriať olej a popražíme za stáleho miešania ryžu, ona zo začiatku bude v takých akoby malých kôpkach, ale keď sa popraží a bude sklovitá, potom už bude sypká a akoby sa zrniečka ryže od seba odelili, už nebude držať pokope, kým sa tak stane aj voda nám prevrie ![]() popraženú ryžu posolíme , do stredu dáme cibuľu, ja som mala obrovskú , tak som dala polovicu ![]() stiahneme plameň, zalejeme vodou tak, aby bola 1 cm nad ryžou, toto si odmeriam len tak pomocou varechy, ja ju ešte premiešam aby sa usadila, prikryjem a dusím asi 15-20 minút, zalejeme si 1/2 bujónu prevarenou vodou ![]() kým sa ryža dusí, rozložíme si ryby na dosku a z oboch strán ovegetíme, nesolíme, lebo vegeta je slaná ![]() potrieme tak isto z oboch strán bylinkami, ja som dala provensálske ![]() pripravíme si mrazenú zeleninu, nemala som mexickú, tak som dala polievkovú a ešte mrazený hrášok aj kukuricu ![]() scedíme šampiňóny ![]() do pekáča nakrájame maslo ![]() nasypeme na maslo polievkovú zeleninu ![]() posypeme hráškom a kukuricou, trochu posypeme provensálskymi bylinkami ![]() nasypeme ryžu, je dobré, keď bude ešte horúca, lebo ryba je hotová raz dva ![]() na ryžu dáme ochutené hoky ![]() posypeme šampiňonmi ![]() zalejeme asi 100ml bujonom ![]() po 15 minútach hoky otočíme ![]() poukladáme plátkový syr a dáme do rúry ešte si na 10 minút, kým sa syr neroztečie ![]() hotovo a môžme si pochutnávať OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (12.7.2008, 21:48) |
Pokračovať,pokračovať ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (12.7.2008, 21:52) |
hotovo Zdeni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |