končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
NÁTIERKY |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Baklažánový krém[ recept č. 6120 zo dňa 4.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 3 baklažány * 3 strúčiky cesnaku * 1 KL soli * 2 vajcia * cca 250 ml oleja * šťava z polovice citróna POSTUP PRÍPRAVY Táto jemnulinká nátierka je špecialitou môjho manžela. Nech sa páči "klik" na obrázkový postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Baklažány dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 50 minút pri 250 st.C. 2. V polovici pečenia ich obrátime, aby sa upiekli rovnomerne. Po upečení ich necháme trochu vychladnúť, olúpeme ich a necháme z nich odtiecť horkú šťavu. Šéfkuchár to robí tak, že dužinu dá medzi 2 dosky a zaťaží to na 2-3 hod. 3. Takto vyzerá dužina po vytečení šťavy. 4. Do mixéra dáme baklažánovú dužinu, vajíčka, cesnak a soľ a mixér spustíme. 5: Za stáleho mixovania pomaly prilievame olej, až dosiahneme hladkú krémovú konzistenciu. 6. Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosolíme. Krém dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodinky ... 7. ... a potom hor sa do jedenia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jana S. (Popka) ID 40159 (3.8.2008, 23:27) | |
Eli, bola to suprová mňamka . Martin prepáč, že som Ti to skoro všetko zjedla . Nestihla som Ti napísať odkaz . Veľmi mi to chutilo a vôbec mi tam nevadili tie surové vajíčka . | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (4.8.2008, 15:19) | ||
Júúúj Jani, teším sa, že Ti chutilo. Kým si neochutnala, tak sa Ti to veľmi nezdalo, však? No, možno tomu dopomohol aj sedliacky chlebík pod nátierkou. Martin Ti prepáčil. Myslím, že sa tešil, že má "jeho" recept taký úspech. Už sa mi pečú ďalšie baklažány v rúre, len ešte musím kúpiť čerstvé vajíčka. | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana N. (zuzuska) ID 9064 (5.7.2008, 12:48) |
Dobry den Elenka, tam idu prosim surove vajicka?? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (5.7.2008, 15:37) | ||
Dobrý deň Zuzka, áno, idú tam surové vajíčka. Manžel skúšal robiť krém aj z uvarených vajíčok, ale nebolo to ono. Vajíčka dávame vždy len čerstvé. | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (MR.13) ID 7284 (4.7.2008, 23:23) | |
HMMMM, mňam, mňam, mňam - toto musím vyskúšať. Bude to určite super | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (5.7.2008, 10:18) | ||
Pre nás to je mňam, mňam. Martinka, potom daj vedieť, či chutilo. | ||
ODPOVEDAŤ |
katarina h. (katka01) ID 18377 (6.7.2008, 22:54) | ||
my s tym baklazanom pecieme este paradajky a mixujeme bez vajec a citrona, je to super | ||
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2008, 0:15) | ||||
Baklažán s paradajkami je super! Ale je to zase iná chuť. Mám v pláne tento týždeň robiť baklažány okrem iného aj s paradajkami. Tých obmien je nespočetne veľa a to je fajn. Nám veľmi chutí aj baklažán s paprikami a paradajkami: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2352 Tohoto sa nikdy nevieme dojesť. |
||||
ODPOVEDAŤ |