Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Trhance zo zemiakového cesta - závarka do polievok
[ recept č. 6118 zo dňa 4.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2-3 zemiaky, soľ, polohrubá múka, voda
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky postrúhame na kašu, posolíme, pridáme polohrubú múku a vodu. Vypracujeme tuhé cesto tak, aby sa dalo vyvaľkať asi na 3-4 mm. Cesto pokrájame na menšie štvorce a namúčenými prstami štipkáme z cesta malé trhance. Jemne ich poprášime múkou, aby sa nezlepili. Kým sa bavkáme s trhancami, prevaríme vodu. Do vriacej osolenej vody nahádžeme trhance, ale si ich v dlaniach trochu poprehadzujeme, aby sme sa zbavili prebytočnej múky. Necháme ich prevariť, kým nevyplávu na povrh, scedíme, premyjeme vodou a môžme podávať s rôznymi polievkami.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
k nastúhaným zemiakom pridáme soľ |
![]() |
múku, ja som pridala asi 4 takéto lopatky a vodu, moje zemiaky boli dosť vodnaté, tak asi do 100ml, možno len 50ml, s vodou pomaly cesto musí byť tuhé |
![]() |
takýto veľký bochník som vypracovala |
![]() |
rozdelila som si ho na 4 časti a každú zvlášť som vyvaľaka |
![]() |
nakrájať na menšie štvorce, tak akurát, aby sa vošli do dlane |
![]() |
a štipkáme |
![]() |
a trháme |
![]() |
a štipkáme, nezabúdame múčiť ruku a jemne poprášiť už natrhané tarhance |
![]() |
natrhané |
![]() |
dáme do vriacej vody, povaríme asi 5 minút, precedíme , premyjeme a použijeme ako závarku do polievok |
![]() |
hotovo |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |