
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
RYŽA A CESTOVINY |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Trhance zo zemiakového cesta - závarka do polievok[ recept č. 6118 zo dňa 4.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 zemiaky, soľ, polohrubá múka, voda POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame na kašu, posolíme, pridáme polohrubú múku a vodu. Vypracujeme tuhé cesto tak, aby sa dalo vyvaľkať asi na 3-4 mm. Cesto pokrájame na menšie štvorce a namúčenými prstami štipkáme z cesta malé trhance. Jemne ich poprášime múkou, aby sa nezlepili. Kým sa bavkáme s trhancami, prevaríme vodu. Do vriacej osolenej vody nahádžeme trhance, ale si ich v dlaniach trochu poprehadzujeme, aby sme sa zbavili prebytočnej múky. Necháme ich prevariť, kým nevyplávu na povrh, scedíme, premyjeme vodou a môžme podávať s rôznymi polievkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() k nastúhaným zemiakom pridáme soľ ![]() múku, ja som pridala asi 4 takéto lopatky a vodu, moje zemiaky boli dosť vodnaté, tak asi do 100ml, možno len 50ml, s vodou pomaly cesto musí byť tuhé ![]() takýto veľký bochník som vypracovala ![]() rozdelila som si ho na 4 časti a každú zvlášť som vyvaľaka ![]() nakrájať na menšie štvorce, tak akurát, aby sa vošli do dlane ![]() a štipkáme ![]() a trháme ![]() a štipkáme, nezabúdame múčiť ruku a jemne poprášiť už natrhané tarhance ![]() natrhané ![]() dáme do vriacej vody, povaríme asi 5 minút, precedíme , premyjeme a použijeme ako závarku do polievok ![]() hotovo OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |