končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)Kuracia tikka masala[ recept č. 60928 zo dňa 27.4.2021 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 6 porcií potrebujeme: 2 červené cibule, 3-4 strúčky cesnaku, 1 čl mletý zázvor, 2 čl kurkuma, 1/2 čl čili (nemusí byť), 3 čl garam masala, šťava z 1/2 citróna, 60 g kešu, 1 kurací bujón, 800 g kuracie prsia na kocky, 3 pl biely jogurt, 3 pl pasírované paradajky, 3 pl kokosové mlieko POSTUP PRÍPRAVY V mixéri rozmixujeme 1,5 dc vody, jednu pokrájanú cibuľu a kešu. Na rozpálenom oleji opečieme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak a čili a nakoniec kuracie mäso. Na strednom plameni chvíľu opekáme, podlejeme vodou, pridáme ostatné koreniny a bujón a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Prilejeme rozmixovanú zmes, premiešame, prikryjeme a na najmenšom plameni varíme 30 min. Nezabudneme občas premiešať, príp.podľa potreby priliať vodu. Na záver pridáme jogurt, pasírované paradajky a zjemníme kokosovým mliekom (kokosové mlieko z plechovky predtým zohrejeme a premiešame). Necháme prevrieť.Do hotového jedla pridáme citrónovú šťavu. Podávame s ryžou a indickou plackou naan. Placky naan: V mise zmiešame 200 g hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 čl prášku do pečiva a dve čl cukru. Pridáme 1 lyžicu oleja a 130-140 ml mlieka. Ak je cesto príliš riedke a lepkavé, pridáme doňho viac múky. Vymiesime a zakryté necháme 1/2 hod odpočívať. Cesto rozdelíme na 6 kúskov. Na pomúčenej ploche vyvaľkáme tenké placky a nasucho opekáme na panvici. Nakoniec placky potrieme roztopeným cesnakovým maslom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si potrebné suroviny. Jednu cibuľu a kešu rozmixujeme s vodou. Druhú cibuľu, cesnak a čili nadrobno nakrájame. Cibuľu opečieme, pridáme cesnak, čili a kuracie mäso a ešte chvíľu opekáme. K mäsu prilejeme vodu, pridáme bujón a koreniny a chvíľu povaríme. Prilejeme rozmixovanú zmes, prikryjeme a dusíme. Občas pomiešame. Nakoniec pridáme jogurt, pasírované paradajky a kokosové mlieko. Do hotového jedla pridáme citrónovú šťavu. Podávame s ryžou a indickou plackou naan. Na tanieri môžeme ozdobiť lyžicou jogurtu a petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |