. .. .. .. .. .. .
. .

Kurací timbal - RECEPT 2821

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Kurací timbal


[ recept č. 2821 zo dňa  ]


Kurací timbal


POTREBNÉ PRÍSADY

silný vývar z kuracej polievky * 1 vrecúško potravinárskej želatíny * soľ * celé čierne korenie * petržlenová vňať na ozdobu * FORMIČKY: použila som formičky z tupperware, ale aj obyčajné formičky na puding

POSTUP PRÍPRAVY

Na uverejnenie tohto receptíku z krstín som pozabudla, ale pripomenula mi ho jedna milá mamička z Čiech, tak ho teda posúvam ďalej...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Recept som objavila v jednom časopise, názov si už presne nepamätám, mám ich na tony :-). Uvarte silnú kuraciu polievku - použite chrbáty alebo spodné stehná z kurčaťa. Mäso z vývaru budete ďalej potrebovať do formičiek - čím viac mäsa do nich dáte, tým bude predjedlo chutnejšie. Silný vývar preceďte cez sitko, aby zostal úplne čistý a priezračný. Ak treba, preceďte ho viackrát. Čo sa týka ochutenia, vývar viac osoľte a dajte viac korenia, budete ho konzumovať studený, takže musí mať výraznejšiu chuť. Pridala som o niečo viac soli a vegety.
2. Ak Vám vývar vychladol, zahrejte ho, max. do 60 stupňov, a rozmiešajte v ňom potravinársku želatínu. Ak použijete inú želatínu, tak sa držte návodu na použitie. Želatínu miešajte, pokiaľ sa úplne nerozpustí. Ak by sa celkom nerozpustila, ostanú v nej maličké "gulôčky", ktoré by nevsiakli chuť vývaru a jedlo by dostalo arómu niečoho umelého, čo sa mi stalo pri jednom dezerte. Jednoducho miešajte a miešajte a miešajte, pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí.
3. Potom nakrájajte zeleninu a mäso z polievky,a poukladajte ich do formičiek a zalejte čistým vývarom. Robila som to tak, že som na dno formičiek naukladala mäso a zeleninu, zaliala som to troškou vývaru, a dala som to do chladničky stuhnúť, aby som na to mohla poukladať ďalšie poschodia. Inak by zelenina a mäso vyplávali napovrch. Pomedzi mäso som dala pár guličiek čierneho, červeného a zeleného celého korenia.
4. Formičky dajte do chladničky stuhnúť na pár hodín. Ak máte plastové pružné formičky, tak jemne ich postláčajte, aby želatína povolila, ak máte formičky pevné, tak ich na pár sekúnd zdola namočte do horúcej vody, želatína povolí a ľahko ju vyklopíte.
5. Timbal vyklopte na tanier, a ozdobte. Našim hosťom chutil na kyslo, poliaty octom, s jednohubkami z chleba, na spôsob huspeniny.
6. Výborne sa hodí ako predjedlo, alebo na studené misy.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Recepty doma | Kurací timbal | Zbojníkov mešec >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka G. (Janka336) ID 25414 (14.11.2007, 9:58)
:-) :-) :-) konečne si sa ozvala, kôli tvojim receptom a tvojej prekrásnej rodinke som sa aj ja sem prihlásila. Si naozaj šikovná babenka, klobúk dole. Dúfam, že zase niečím originálnym prekvapíš - idú vianoce, tak sa snaž. :-P Všetky baby potrebujeme nejakú tú "injekciu" na vianočný stôl. Určite okrem mňa aj ostatné netrpezlivo čakáme na tvoje fantastické nápady. Pá pá.
ODPOVEDAŤ
Blanka Š. (Blankaj) ID 2418, mimibazar.sk/blankaj (13.11.2007, 13:37)
Stara dobra klasika, rodina ku mne chodi rada na sviatky uz len pre tieto male aspiky, pre nas vacsinou ani neostane, musim im aj balit domov. Vrelo odporucam. (L)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (13.11.2007, 11:50)
Krááásne (clamp) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu