. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Božie milosti... - RECEPT 60859

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 4.1.2025 10:49
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Božie milosti...


[ recept č. 60859 zo dňa  ]


Božie milosti...


POTREBNÉ PRÍSADY

Fánky alebo Božie milosti - typické fašiangové pečivo aj u nás. Ako malá som ich zbožňovala pre tú cukrovú krustu, ktorá sa prilepila na mastný kus koláčika... ako dospelá som na ne zanevrela práve pre tú mastnotu /z vyprážania/ a kopu cukru /samozrejme skôr pre tie neblahé následky, ktoré tuk + cukor napáchajú na postave :D/. Lenže spomienky na detstvo a s tým spojené tradície sa drali na povrch a ja som hľadala recept, v ktorom bude zachovaná páperovitá ľahkosť fánok zvnútra, ale nebudú nasiaknuté tukom a oblepené kvantom cukru zvonka... a našla som, pre mňa a mojich blízkych ten najlepší.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: 200g hladkej múky. 125g kyslej smotany, 125g masla alebo margarínu, 1 žĺtok, štipka soli... okrem toho práškový, krupicový a vanilkový cukor na posypanie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múku, smotanu, žĺtok a štipku soli zmiesime do hladkého nelepivého cesta, prikryjeme fóliou a necháme na noc v chladničke. Na druhý deň vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm, povykrajujeme kolieska alebo iné tvary, ktoré v strede narežeme, aby sa roztvorili.Plech na pečenie vystelieme papierom, ten posypeme práškovým cukrom /môže byť aj hrubšia vrstva, nakoľko koláčiky neobsahujú cukor/, poukladáme na cukor koláčiky, posypeme krupicovým cukrom zmiešaným s vanilkovým a dáme piecť na 180°C, cca 15 minút /do zlata/.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< K 50-tke pre dámu... | Božie milosti... | Autíčko a pneumatika... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu