Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Magdalena L. (meggienka) ID 798 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup
[ recept č. 6081 zo dňa 3.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kg malín, 1 lyžicu kryštálového cukru (do rozmliaganých malín), približne 1,5 kg cukru (do šťavy). Riaďte sa pravidlom: toľko cukru, koľko je získanej (vyčírenej) šťavy, V mojom prípade to vyšlo 1,5kg.
POSTUP PRÍPRAVY
Maliny s cukrom rozmliagame, dáme do trojlitrovej nádoby so širokým hrdlom, prikryjeme čistou utierkou, previažeme a necháme stáť v teple (nie na slnku) 3 dni. Maliny začnú kvasiť. Po troch dňoch zmes prelisujeme cez sito a plátno. Do vyčírenej šťavy pridáme toľko cukru, koľko je šťavy. Získanú tekutinu krátko povaríme. Pri varení odstraňujeme penu. Po rozpustení cukru horúci sirup nalejeme do fliaš a flase položíme naležato. |
Ludmila Š. (ludmilaikov) ID 333328 (22.6.2022, 9:24) |
Nekvasím. Postupne, ako ide zber, zamrazujem. Naraz rozmrazím, troška vyžmýkam (pučičom na zemiaky o bok hrnca) a nádherne čistú šťavu spracujem na sirup, želé ap. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (74monika) ID 108263 (13.6.2014, 16:32) |
Je možné podľa tohto receptu robiť sirup aj z iného ovocia? Napr.višne, čerešne..? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | slávka m. (lolka1) ID 24852, mimibazar.sk/lolka1 (17.7.2013, 21:02) |
sirup som skúsila prvýkrát a musím povedať, že nám chutí , určite ukladám do oblúbených receptov a spravím aj nabudúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana S. (susanita2) ID 107983 (6.7.2013, 15:30) |
Super, vyskušam. My nechavame stat v teple 9 dni, je viacej vykvaseny )) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (annamurgasova) ID 168970 (18.6.2011, 22:01) |
Čo je to za recept? je tam napísané l lyžica kryštálového cukru a potom l,5 kg cukru. , to je ale divné.Upravte to ako to má byť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela S. (danny5685) ID 19381 (7.9.2008, 16:24) |
neviete čo môže byť rovnaký postup aj na lesné černice?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela S. (danny5685) ID 19381 (7.9.2008, 16:23) |
neviete čo môže byť rovnaký postup aj na lesné černice?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.7.2008, 11:08) |
Presne takto to vari moja babka.Takze nazov je spravny .Sirup mozem len odporucit,vydrzi dlho,dlho,dlho.dlho.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |