
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) BROWNIES od KiRi...číra dokonalosť.[ recept č. 60751 zo dňa 24.4.2019 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300 g horkej čokolády, 250 g masla / Hery alebo cokolvek ako Hera, 2 PL kakaa, 3 veľké alebo 4 malé vajcia, 1 šálka kryštálového cukru, ½ šálky hladkej / polohrubej múky, POSTUP PRÍPRAVY Upozorňujem, že ide o NAJLEPŠÍ a najobľúbenejší koláčik v mojej rodine a je vysoko návykový. Na dno malej hranatej formy alebo pekáčika dáme alobal / papier na pečenie, ktorý prečnieva pre - lepšie vyberanie. Ja používam silikónový plech s rozmermi 20 x 23 x 4 cm – ten vykladať netreba ničím. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli...alebo v mikrovlnke 5 minút na 350 W a rozmiešame dohladka. Vajcia šľaháme elektrickým šľahačom tak dlho až zosvetlia, potom zašľaháme cukor až je zmes hustá a lesklá... Opatrne ju zmiešame s čokoládou a pridáme múku zmiešanú s kakaom a všetko jemne vymiešame dohladka. Vlejeme do formy. Pečieme asi 45-55 min na teplote 150°C - tak dlho, až je povrch pevný na dotyk, mierne lesklý. Najprv brownies necháme vychladnúť vo forme a potom v chladničke. Najľahšie sa totiž krája vychladený. Pokrájame na 20 - 24 štvorcov.rn Dá sa skladovať v chladničke asi mesiac... ale to sa nikdy nestane…musíte ho strašne dobre schovať. |
![]() | Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (25.4.2019, 21:05) |
Mimochodom, v pripade zaujmu mam recept aj na verziu z bielej cokolady, ktoru volam Blondies. Moja kamoska Alaxandra, ktora je inak maniak na zdravu stravu, nan neda dopustit. Je to asi jediny "hriech", ktory je schopna spachat kedykolvek. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dasa G. (Fedox) ID 18010, mimibazar.sk/fedox (8.9.2019, 17:49) |
Zuzanka, dnes som robila ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (16.4.2020, 9:15) | |
Prepac, dlhsie som tu nebola. BLONDIES od KiRi 300 g bielej čokolády (môže byť aj s príchuťou, napr. kokosovou a p.) 250 g masla / Hery alebo cokolvek ako Hera 1 bal. Vanilkovy puding 3 veľké alebo 4 malé vajcia, ½ šálky kryštálového cukru, ¾ šálky hladkej / polohrubej múky, Na dno hranatej formy alebo pekáčika dáme alobal / papier na pečenie, ktorý prečnieva pre - lepšie vyberanie. Ja používam silikónový plech s rozmermi 20 x 23 x 4 cm – ten vykladať netreba ničím. Bielu čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli...alebo v mikrovlnke 5 minút na 350 W a rozmiešame dohladka. Zmes sa nie vždy úplne spojí, ale to nevadí, hlavne nech nie sú hrudky. Vajcia šľaháme elektrickým šľahačom tak dlho až zosvetlia, potom zašľaháme cukor až je zmes hustá a lesklá... Opatrne ju zmiešame s čokoládou a maslom a cez sitko preosejeme múku s pudingovym praskom. Všetko jemne vymiešame dohladka. Vlejeme do formy. Pečieme asi 45 min na teplote 130-140°C. Najprv blondies necháme vychladnúť vo forme a potom v chladničke! Nedá sa krájať, kým nie je vychladený! Pokrájame na 20 - 24 štvorcov. Dá sa skladovať v chladničke asi mesiac... ale to sa nikdy nestane… Ak sa oteplí, je príliš makký, takže uchovávať v chlade. |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |