Maria M. (misqs17) ID 166394 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Bravcove medailonky v kurkumovej omacke
[ recept č. 32077 zo dňa 26.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
8 – 10 bravcovych medailonkov cca. 1cm hrube) *maslo, olej*sol, kurkuma, sladka paprika*mensia cibulka*1 cervena parika (hruba)*2 mensie mrkvy*sladka smotana 150 ml*slepaci vyvar 500 ml*zelena fazulka, ryza – ako priloha
POSTUP PRÍPRAVY
Maso jemne vyklepeme, osolime a oprazime z oboch stran na masle a oleji cca. 3minuty do zhnednutia, maso nasledne vyberieme a vysusime papierovou utierkou * Vo vypeku podusime cibulku nadrobno nakrajanu do zjemnutia, pridame na pasiky nakrajanu mrkvu a papriku * Osolime, pridame kurkumu a sladku papriku * Premiesame, pridame maso a zalejeme slepacim vyvarom. Nechame dusit cca. 15minut (do zmaknutia masa) * Pridame smotanu a premiesame, ak sa vam zda prilis riedka, prihustite mukou. Nechame este zavarit priblizne 5 minut so smotanou * Podavame s ryzou a zelenou fazulkou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Oprazime na masle a oleji z oboch stran do zhnednutia |
![]() |
cibulka, paprika a mrkva pokrajana na drobno a pasiky |
![]() |
maso vyberieme s panvice a vysusime |
![]() |
ked je cibulka, paprika a mrkva uz zjemnuta, pridame sol, kurkumu a sladku papriku. Premiesame a pridame maso. |
![]() |
zalejeme slepacim vyvarom a varime asi 15 minut, kym nie je maso makke |
![]() |
Ku koncu pridame sladku smotanu, premiesame a nechame zavarit este 5-7 minut. (ak sa vam zda omacka riedka, zahustite mukou). |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (27.9.2010, 10:20) |
Mame radi takéto šťavičkové maská, vyskúšam niekedy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (26.9.2010, 16:34) |
Majka, tvoj receptík si ukladám. Kurkumu máme vľmi radi. V najbližšom čase rozhodne vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria M. (misqs17) ID 166394 (26.9.2010, 16:38) |
dufam ze bude chutit..ja som prave dopapala...a chutilo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |