Dominika T. (Švabľik) ID 254348 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)
Jogurtovo-čokoládové rezy
[ recept č. 51711 zo dňa 30.12.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 250 g Hera margarínu na pečenie, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 1 dl oleja, 1-2 dl vody, 1 balenie vanilkové cukru, 230 g hladkej múky, 30 g kakaa, 1 kypriaci prášok Krém: 0,5 l bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 0,5 l smotany na šľahanie, 10 g želatíny, 0,5 dl vody Na zdobenie: nastrúhaná čokoláda, príp. nejaké ovocie
POSTUP PRÍPRAVY
Zákusok je jednoduchý a naozaj chutný. Vrelo odporúčam :)
Cesto: Mäkky margarín vymiešame do peny spolu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Po jednom primiešame vajcia a potom pridáme aj olej. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Cesto dáme na plech vyložený papierom a v predhriatej rúre pri teplote 190°C pečieme cca 15-20 minút.
Krém: Smotanu na šľahanie vymiešame s vanilkovým cukrom do tuha. Jogurt vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku. Potom ručným šľahačom rýchlymi pohybmi za krátky čas primiešame vlažnú želatínu rozpustenú v teplej vode. Masu necháme vychladiť asi 20 minút v chladničke, sem tam premiešame.
Na úplne vychladnutý korpus natrieme krém a necháme ho odležať na chladné miesto alebo do chladničky. Zákusok nakrájame a necháme si chutnať. |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (3.3.2013, 1:07) |
Ja uz roky pracujem so zelatinou a postupne som vychytala niektore muchy. Napr. ze praskovu zelatinu je lepsie najprv nechat napucat v studenej vode asi v 1dcl (takych15min) vznikne nam husta masa, ktoru treba vyklopit do horucej vody alebo mlieka nie vsak vriaceho (0,5dcl ). Tam miesame, kym sa pekne nerozpusti a pridame do jogurtovo- slahackovej zmesi a vylejeme na cesto. (ja osobne necakam 20 min. ale hned lejem). Ked som prvy krat robila zo zelatinou, tiez som bola sklamana, ze mi to ani po 1-2hod. nestuhlo, az potom som prisla na to, ze to treba nechat aspon 4-5hod. v chladnicke, najlepsie cez noc. Odvtedy robim rada rozne tvarohovo-zelatinovo- ovocne torty a zakusky. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (14.4.2013, 15:31) |
Aj mne sa páči tento zákusok a rada by som ho robila. Len sa bojím, že s krémom dopadnem ako kolegyňa poniže (nedávno sa mi stalo podobné pri torte ale s iným krémom) Tak sa bojím trocha. Nebolo by od veci dať nejaký ten receptuš s fotopostupom sem na MMB, keď vidím, že ste v týchto veciach zbehlá |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (14.4.2013, 14:40) |
Vďaka sa menší trik, určite si ho overím |
ODPOVEDAŤ |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (upravené 3.3.2013, 12:13) |
Tak ja mám naopak s týmto koláčom hroznú skúsenosť, vôbec sa mi nedarilo, resp. cesto sa mi vydarilo, ale ten krém, no úplne otras. Skúšala som robiť dvakrát, raz presne podľa receptu aj tá istá želatína, druhýkrát iná želatína, iný jogurt ale aj tentokrát hrozné. Krém mi nestuhol ani po 1 hod, až po chvíli v mrazáku. Takže prvý "krém" som celý vyhodila. Neviem, či budem ešte robiť. Chuťovo je inak dobrý. |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (14.4.2013, 14:38) |
To ma mrzí. Ono základ je pripraviť správne tú želatínu, bez toho to nejde. Ak sa želatína nepodarí, môžme sa snažiť koľko chceme ale ten krém, resp. plnka jednoducho nestuhne. Treba si dať na nej naozaj záležať, výsledný efekt potom naozaj stojí za to |
ODPOVEDAŤ |
Helga M. (helma) ID 184874 (20.1.2013, 16:37) |
podaril sa je fakt super, presne toto som hľadala veľmi pekne ďakujem za receptík,robila som síce len polovičnú dávku a prvý krát so želatínou |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (23.1.2013, 21:05) |
To som veľmi rada, že ste spokojná a koláčik chutil Ja som sa po jeho vytvorení oblizovala taktiež |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (13.1.2013, 15:35) |
mnamka |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (19.5.2013, 14:04) |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.1.2013, 15:51) |
|
ODPOVEDAŤ |
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (5.1.2013, 15:30) |
Prosím,akú želatínu používate??? Nemám dobré skúsenosti.Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (5.1.2013, 23:26) |
Ja používam klasickú, číru, jemne mletú želatínu od Dr. Oetkera. A som s ňou spokojná. Jednoducho sa pripravuje a nemáte na nej čo pokaziť |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (6.1.2013, 11:20) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (4.1.2013, 21:00) |
vyzerá lahodne,určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (5.1.2013, 15:23) |
Ďakujem. A len vyskúšajte, vrelo odporúčam. |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta K. (beky56) ID 54790 (2.1.2013, 16:40) |
Takéto mám najradšej, dajú sa rôzne kombinovať. Vyrábam podobné, podľa nálady, je super |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (3.1.2013, 14:40) |
Presne ako píšete. A hlavne sú jednoduché a veľmi chutné A ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Květa Š. (carodkaK) ID 36866 (30.12.2012, 18:35) |
díky za recept, už jsem si ho uložila a určitě vyzkouším. |
ODPOVEDAŤ |
| | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (upravené 31.12.2012, 11:15) |
Rado sa stalo. Verím, že vám bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |