. .. .. .. .. .. .
. .

Jogurtovo-čokoládové rezy - RECEPT 51711

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 254348 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Jogurtovo-čokoládové rezy


[ recept č. 51711 zo dňa  ]


Jogurtovo-čokoládové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g Hera margarínu na pečenie, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 1 dl oleja, 1-2 dl vody, 1 balenie vanilkové cukru, 230 g hladkej múky, 30 g kakaa, 1 kypriaci prášok Krém: 0,5 l bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 0,5 l smotany na šľahanie, 10 g želatíny, 0,5 dl vody Na zdobenie: nastrúhaná čokoláda, príp. nejaké ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Zákusok je jednoduchý a naozaj chutný. Vrelo odporúčam :)

Cesto: Mäkky margarín vymiešame do peny spolu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Po jednom primiešame vajcia a potom pridáme aj olej. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Cesto dáme na plech vyložený papierom a v predhriatej rúre pri teplote 190°C pečieme cca 15-20 minút.

Krém: Smotanu na šľahanie vymiešame s vanilkovým cukrom do tuha. Jogurt vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku. Potom ručným šľahačom rýchlymi pohybmi za krátky čas primiešame vlažnú želatínu rozpustenú v teplej vode. Masu necháme vychladiť asi 20 minút v chladničke, sem tam premiešame.

Na úplne vychladnutý korpus natrieme krém a necháme ho odležať na chladné miesto alebo do chladničky. Zákusok nakrájame a necháme si chutnať.
<< Pre moju malú princeznú | Jogurtovo-čokoládové rezy | PERNÍKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (3.3.2013, 1:07)
Ja uz roky pracujem so zelatinou a postupne som vychytala niektore muchy. Napr. ze praskovu zelatinu je lepsie najprv nechat napucat v studenej vode asi v 1dcl (takych15min) vznikne nam husta masa, ktoru treba vyklopit do horucej vody alebo mlieka nie vsak vriaceho (0,5dcl ). Tam miesame, kym sa pekne nerozpusti a pridame do jogurtovo- slahackovej zmesi a vylejeme na cesto. (ja osobne necakam 20 min. ale hned lejem). Ked som prvy krat robila zo zelatinou, tiez som bola sklamana, ze mi to ani po 1-2hod. nestuhlo, az potom som prisla na to, ze to treba nechat aspon 4-5hod. v chladnicke, najlepsie cez noc. Odvtedy robim rada rozne tvarohovo-zelatinovo- ovocne torty a zakusky.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.4.2013, 15:31)
Aj mne sa páči tento zákusok a rada by som ho robila. Len sa bojím, že s krémom dopadnem ako kolegyňa poniže (nedávno sa mi stalo podobné pri torte ale s iným krémom) Tak sa bojím trocha. Nebolo by od veci dať nejaký ten receptuš s fotopostupom sem na MMB, keď vidím, že ste v týchto veciach zbehlá (clamp) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (14.4.2013, 14:40)
Vďaka sa menší trik, určite si ho overím (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (upravené 3.3.2013, 12:13)
Tak ja mám naopak s týmto koláčom hroznú skúsenosť, vôbec sa mi nedarilo, resp. cesto sa mi vydarilo, ale ten krém, no úplne otras. Skúšala som robiť dvakrát, raz presne podľa receptu aj tá istá želatína, druhýkrát iná želatína, iný jogurt ale aj tentokrát hrozné. Krém mi nestuhol ani po 1 hod, až po chvíli v mrazáku. Takže prvý "krém" som celý vyhodila. Neviem, či budem ešte robiť. Chuťovo je inak dobrý.
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (14.4.2013, 14:38)
To ma mrzí. Ono základ je pripraviť správne tú želatínu, bez toho to nejde. Ak sa želatína nepodarí, môžme sa snažiť koľko chceme ale ten krém, resp. plnka jednoducho nestuhne. Treba si dať na nej naozaj záležať, výsledný efekt potom naozaj stojí za to :-$
ODPOVEDAŤ
Helga M. (helma) ID 184874 (20.1.2013, 16:37)
podaril sa je fakt super, presne toto som hľadala (clamp) (clamp) (clamp) veľmi pekne ďakujem za receptík,robila som síce len polovičnú dávku a prvý krát so želatínou (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (23.1.2013, 21:05)
To som veľmi rada, že ste spokojná a koláčik chutil (Y) Ja som sa po jeho vytvorení oblizovala taktiež :-)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (13.1.2013, 15:35)
mnamka (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (19.5.2013, 14:04)
(L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.1.2013, 15:51)
(Y) (Y) (Y) (F) [A] (F) [A] (F)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (5.1.2013, 23:27)
:-$ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (5.1.2013, 15:30)
Prosím,akú želatínu používate??? *-)Nemám dobré skúsenosti.Ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (5.1.2013, 23:26)
Ja používam klasickú, číru, jemne mletú želatínu od Dr. Oetkera. A som s ňou spokojná. Jednoducho sa pripravuje a nemáte na nej čo pokaziť :)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (6.1.2013, 11:20)
Ďakujem (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (4.1.2013, 22:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (5.1.2013, 15:21)
(L) :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (4.1.2013, 21:00)
vyzerá lahodne,určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (5.1.2013, 15:23)
Ďakujem. A len vyskúšajte, vrelo odporúčam. (L)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta K. (beky56) ID 54790 (2.1.2013, 16:40)
Takéto mám najradšej, dajú sa rôzne kombinovať. Vyrábam podobné, podľa nálady, je super :)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (3.1.2013, 14:40)
Presne ako píšete. A hlavne sú jednoduché a veľmi chutné :-) A ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Květa Š. (carodkaK) ID 36866 (30.12.2012, 18:35)
díky za recept, už jsem si ho uložila a určitě vyzkouším.
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (upravené 31.12.2012, 11:15)
Rado sa stalo. Verím, že vám bude chutiť :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu