. .. .. .. .. .. .
. .

Ravioly plnené medvedím cesnakom s hráškovou omáčkou... - RECEPT 60522

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 4.1.2025 10:49
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Ravioly plnené medvedím cesnakom s hráškovou omáčkou...


[ recept č. 60522 zo dňa  ]


Ravioly plnené medvedím cesnakom s hráškovou omáčkou...


POTREBNÉ PRÍSADY

Ravioly: 400g hladkej múky, 4 vajcia, 2 PL olivového oleja, štipka soli... Plnka: 250g medvedieho cesnaku /môže byť aj mrazený/, 250g špenátu /listy/, 250g Ricotty, 100g slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 80g strúhaného parmezánu, štipka muškátového orieška, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli...Omáčka: 50g masla, 200g hrášku /môže byť aj mrazený, 250ml smotany na varenie, 1 strúčik cesnaku, 50g strúhaného parmezánu, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si prepláchneme medvedí cesnak a špenát, spolu ich dáme do hrnca, pridáme trošku vody a povaríme cca 10 minút. Zlejeme a necháme vychladnúť. Slaninku si nakrájame na kocky a rozškvaríme, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Spracujeme si cesto na ravioly: do múky pridáme soľ, olej a vajcia, zapracujeme a miesime cesto, kým sa všetky suroviny nespoja. Cesto je hladké, mäkké a pružné, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a čistou utierkou a necháme 30 minút odležať.

Vrátime sa k plnke. Medvedí cesnak a špenát vyžmýkame a nožom presekáme na drobnejšie, pridáme k nim ricottu, slaninku s cesnakom, parmezán, soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešame.

Cesto rozvaľkáme natenko /odporúčam strojček na cestoviny/, urobíme kôpky plnky ďalej od seba, prikryjeme druhým cestom, ktoré trošku potrieme vodou, aby sa nám prilepilo a radielkom nakrájame ravioly, ktoré necháme asi 20 minút ešte odležať.

Ravioly uvaríme po častiach v osolenej vriacej vode, keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 minút. Vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Pokvapkáme buďto olivovým olejom /a podávame s omáčkou/ alebo rozpusteným maslom a podávame hneď.

Omáčka: na masle opražíme trošku hrášok, posekaný cesnak, zalejeme smotanou, chvíľu povaríme, osolíme a pridáme parmezán, ktorý necháme trochu rozpustiť. Môžeme rozmixovať dohladka.

Na tanier si naberieme omáčku, poukladáme ravioly, môžeme posypať postrúhaným parmezánom.
<< Krémová šampiňónová polievka... | Ravioly plnené medvedím cesnakom s hráškovou omáčkou... | Futbalová lopta... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (30.5.2018, 18:50)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (C) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.6.2018, 15:51)
(radost) (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu