. .. .. .. .. .. .
. .

Slávnostná torta - RECEPT 60486

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 124928 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Slávnostná torta


[ recept č. 60486 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: Vanilkový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 75 g polohrubej múky 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Orechový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 45 g polohrubej múky 30 g orechov 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Kakaový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 65 g polohrubej múky 10 g kakaa 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Karamelový krém 1 karamelové salko 350 g masla 1 PL práškového cukru 20 g gustinu (kukuričný škrob) 1 PL hladkej múky 350 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:



Korpus

Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridávame cukor, žĺtka a nakoniec vodu. Varechou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom. Na dno formy vystrihneme kruh z papiera na pečenie a formu ním vyložíme. Cesto vylejeme do formy o priemere 24 cm. Pečieme pri 180 °C. Týmto postupom upečieme všetky tri korpusy.



V prípade orechového korpusu zmiešame orechy s múkou a práškom do pečiva. V prípade kakaového korpusu zmiešame preosiate kakao s múkou a práškom do pečiva. Postupujeme rovnako ako pri príprave vanilkového korpusu.



Korpusy naplníme krémom. Časť krému použijeme na potretie celej torty (boky, povrch). Naplnenú tortu dáme do chladničky stuhnúť. Potiahneme marcipánom a ozdobíme jedlou oplátkou. Tortovú oplátku potrieme zo spodnej časti cerou a prilepíme na tortu. Oplátku následne potrieme roztopenou (nie horúcou) cerou. Tortu ozdobíme maslovým krémom alebo marcipánovými kvietkami.



Krém

Z mlieka, škrobu a múky uvaríme puding. Maslo vymiešame s 1 PL cukru. Postupne pridávame vychladnutý puding a nakoniec karamelové salko.
<< venčeky | Slávnostná torta | Narodeninová >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu