. .. .. .. .. .. .
. .

CVIKLOVÉ HALUŠKY - RECEPT 60427

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


CVIKLOVÉ HALUŠKY


[ recept č. 60427 zo dňa  ]


CVIKLOVÉ HALUŠKY


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600 g pyré z upečenej alebo uvarenej červenej repy (cvikla) 1 bielok 150 - 200 g múky (celozrnná, špaldová, polohrubá, hladká, ...) štipka soli na omáčku : 80 - 100 g syra s modrou plesňou 20 g parmezán cca 1,5 - 2 dl smotana alebo mlieko sušené oregano (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Vlastne iba vareškou zmiešame pyré z červenej repy (rozmixovaná uvarená alebo upečená a očistená červená repa), múku (ja som kombinovala celozrnnú špaldovú s pšeničnou polohrubou), bielok (ja som použila žĺtok, ktorými zvýšil z iného receptu a myslím si, že aj maličké celé vajíčko by urobilo rovnakú službu) a soľ na konzistenciu klasického haluškového cesta. Halušky uvaríme v osolenej vriacej vode - keď vyplávajú navrch hneď ich vyberieme von - dlhším varením stratia farbu. Halušky sú jemnejšie ako klasické zemiakové, preto s nimi treba narábať opatrnejšie - ja som časť omáčky dala na dno taniera, naložila som halušky a navrch som dala zvyšok omáčky (ktorá tým ako chladla aj tuhla, ale na chuti jej to neubralo). K syru s modrou plesňou sa hodí oregano, tak ak máte radi kľudne posypte.

Syrovú omáčku robím veľmi jednoduchú, vlastne iba v smotane alebo mlieku rozpustím syr výraznej chuti a dochutím štipkou sušeného oregana - tak nám chutí najviac.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk
<< FANTASTICKÉ CUKETOVÉ HALUŠKY - najlepšie aké som kedy jedla | CVIKLOVÉ HALUŠKY | Kuracie prsia s banánom - výbornéééé >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu