Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Vianočná tvarohová štóla s marcipánom.
[ recept č. 60385 zo dňa 18.12.2017 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1 balík vanilkového cukru, 1 balík kypriaceho prášku, 2 vajcia, 250g tvarohu, 250g masla, 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry, 3 PL rumu, 200g marcipánu, 150g hrozienok, 150g kandizovanej pomarančovej a citrónovej kôry, 70g rozpusteného masla na potretie, trocha práškového cukru na posypanie...
POSTUP PRÍPRAVY
Múku zmiešame s kypriacim práškom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, tvaroh, vajcia, rum a zmiesime. Prisypeme nastrúhanú a kandizovanú kôru, hrozienka a znovu premiesime. Cesto necháme 1/2 hodinku pri izbovej teplote odležať. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme marcipán, ktorý si nakrájame na dlhé a hrubé pásiky. Cesto preložíme cez marcipán z jednej aj z druhej strany, jemne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme na 180 °C, 35-40 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a poprášime práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, dobre zabalíme do alobalu a necháme na chladnejšom mieste odležať. |