Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Tekvicové brownies...
[ recept č. 60379 zo dňa 11.12.2017 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Trochu netypická kombinácia: tekvica a čokoláda, ale určite nesklame... ♣♣♣ 180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, okrem toho: 170g Ricotty, 200g pyré z upečenej tekvice, 70g kryštálového cukru, 1 Čl vanilkovej esencie, 1 vajce, 2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého muškátového orieška, 1 PL hladkej múky...
POSTUP PRÍPRAVY
Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty spoja, odložíme bokom. V druhej miske zmiešame ricottu s cukrom a tekvicovým pyré, vmiešame vajíčko, koreniny, esenciu a múku. Na menší plech asi 20*20 cm vystlaný papierom na pečenie /ja som mala trochu väčší, cca 30*20 cm a vyšlo nižšie brownies/ si vylejeme 2/3 čokodového cesta, zarovnáme, vylejeme tekvicovú zmes a na vrch pomocou lyžičky urobíme kôpky čokoládového cesta. Pomocou špáradla , ktorým krúžime po povrchu cesta urobíme špirálky a pečieme na 180 °C, 50 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky. |