končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
POLIEVKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Polievka z Hokaidó tekvice (Vajdó-Hokaidó :-) )[ recept č. 60316 zo dňa 21.10.2017 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvička Hokaidó 1 kelímok sladkej smotany soľ muškátový oriešok mleté čierne korenie 1 stredná cibuľa 2 PL oliv. oleja 2 strúčiky cesnaku 1 krajec chleba tekvicový olej tekvicové jadierka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu ošúpeme, pokrájame a speníme na oleji. Prihodíme kocky tekvice a osolíme, prihodíme trocha mletého čierneho korenia a chvíľu restujeme za stáleho miešania. Potom tekvicu podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme domäkka. Behom 15 minút by mala byť tekvička mäkká. Odstavíme. Ponorným mixérom tekvicu rozmašírujeme na kašu, dáme späť na horák a do vriacej vlejeme smotanu. Ja ju zvyknem ešte trocha nariediť mliekom, podľa úvahy a želanej hustoty môžeme priliať ešte ďalší vývar. Postrúhame ždibec muškátového orieška a pridáme do polievky, ktorú ešte trocha povaríme. V panvici opečieme na troche oleja krajec chleba, ku koncu pridáme zopár tekvicových jadierok a tiež ich narýchlo opečieme. Hrianku potrieme cesnakom a pokrájame. Vkladáme do polievky pri servírovaní, posypeme opečenými jadierkami a pokvapkáme tekvicovým olejom. Mňam! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Tekvicu umyjeme a bez šúpania ju pokrájame. Prekrojíme na polovicu, potom vyškriabeme jej vnútro a obe polovice rozkrájame na kocky. recept pochádza od tohto sympaťáka, herca Joža Vajdu :-) alebo skôr od jeho manželky. Túto polievku varil v relácii Bez servítky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |