končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Višňová štrúdľa[ recept č. 5955 zo dňa 22.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 300g hladkej múky, 125g masla (Hera, Palmarin), 1 žĺtok, 12 PL mliekaPLNKA: višne, cukor, škoricový cukor (škorica), strúhanka, maslo (na pokvapkanie) POSTUP PRÍPRAVY Postup je naozaj veľmi jednoduchý a cesto chutí tak veľmi klasicky, aké len moja babička vedela. Dávka múky vám postačí na 2 nohy :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI prichystáme si suroviny....našťastie ich nie je veľa - také recepty milujem :-) preosiata múka + hera + žĺtok + mlieko = dobre vymiešame rukou, z čoho nám vznikne také tuhšie lepkavejšie cesto ak by sa nám cesto zdalo trošku redšie (keby sa nám podarilo uliať viac mlieka), a nedrží tvar guličky, pridáme trochu múky. Malo by byť však trochu lepkavé. Vždy však musí byť také, aby sa dalo normálne rozvaľkať. a takto dajako by to malo oddychovať v chlade asi 20min, ja som si zatiaľ odkôstkovala višňe, a pokračujeme ďalej.. Cesto si rozdelíme na 2 časti a začíname vaľkať. Na pekný tenký plát cesta naukladáme kopec višní, posypeme cukrom, škoricovým cukrom, strúhankou a roztopeným maslom. Cesto preložíme (ja som mala toľko višní, že som nemohla točiť, len som preložila a zasunula pod spodok) a veľmi, naozaj veľmi, opatrne preložíme na vymastený plech. To isté urobíme aj s druhou polovičkou cesta a dáme na plech. Nezabudnite potrieť obe nožičky roztopeným maslom. dáme do trúby a pečieme pri teplote 180C asi 35min. Záleží od skúseností s trúbou a či máte radi chrumkavejšie, alebo bledšie štrúdle :-) a tu je naša štrudlička....cesto je tenulinké, takže netreba to dlho piecť, my máme radi skôr bledší odtieň :-) posypeme práškovým cukrom (lebo višničky sú kyselé jak šťúr) a necháme vychladnúť DOBRÚ CHUŤ!!!! (už som z nej stihla 2x odhryznúť) Inšpiráciu som našla v Slovenke, kde recept "Čerešňová štrúdľa", poslala p.Renata z Banoviec nad Bebravou. Ďakujem aj ja :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jana S. (Popka) ID 40159 (24.3.2009, 18:12) | |
Zuzka, vyzerá to výborne. Manželova babka robievala makovo-višňovú. To bola tiež dobrotka . Pripomenula si mi to. Určite vyskúšam tento recept. | |
ODPOVEDAŤ |
Janka P. (KitchenSlave) ID 76445 (23.2.2009, 21:16) | |
Práve som dopiekla,cesto je fakt výborné | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (10.3.2009, 21:09) | ||
Janka, tak to ma tešííííí, že chutilo ja už robím tiež len toto a chutí nám aj s jabĺčkami, aj kakao každý podľa chuti | ||
ODPOVEDAŤ |
Janka P. (KitchenSlave) ID 76445 (23.2.2009, 16:57) | |
Super,akurát som hľadala recept na dobré štrúdlové cesto,večer pečiem orechovú a jablkovú, každý si rozkázal inú. Tak hor sa do toho a pol je hotovo | |
ODPOVEDAŤ |
Vierka F. (Viky76) ID 72941 (23.2.2009, 16:09) | |
Mňamko,táto štrúdla vyzerá fantasticky. Môj manžel miluje štrúdle, a ja už som sa prejedla tých jablkových, orechových, tvarohových...Musím vyskúšať túto tvoju, problém je že musím zohnať višne.... vyzerá lákavo | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (24.3.2009, 18:02) | ||
skus, je to jednoduche a mnamkoveeeee | ||
ODPOVEDAŤ |