
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Domáce rezance (niťovky)[ recept č. 5908 zo dňa 19.6.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na 1 vajce pridáme 100 g múky (hladká 70 g, hrubá 30 g), štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Uvedené suroviny vymiesime do cesta. Viac v obr. postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pripravíme si múku a vajíčka, soľ. Ja som použila hladkú aj hrubú múku, ale stačí aj hladká. ![]() Teraz jeden tip od J. Olivera - suroviny chvíľu spracujeme v robote. Veľmi si tým uľahčíme prácu - netreba miesiť ručne. ![]() Vznikne nám takéto cesto. Moja dávka bola zo 6 vajíčok a 600 g múky + 1 lyžička soli. ![]() Ešte raz cesto. ![]() Cesto ešte spracujeme do takéhoto valca. ![]() Z valca si odkrojíme 4-5 ks placiek (cca 1 cm) a tie trochu rozvaľkáme na pomúčenej doske. Valec cesta zakryjeme fóliou, aby nám nevyschlo. ![]() Pripravíme si strojček na cestoviny. Začíname rozvaľkávať na č. 1 pokračujeme 3, 5, 7, 8... ![]() ...a končíme na č. 9. ![]() Vznikne nám takýto pás cesta. Vyvaľkané cesto kladieme na utierku alebo obrus. ![]() Cesto necháme uschnúť (cca 30 min.) Z dávky 6 vajec / 600 g múky vzniklo 23 ks. ![]() Cesto si rozkrájame. ![]() Z rozkrájaného cesta robíme na strojčeku rezance. ![]() Asi takéto. ![]() Rezance necháme uschnúť. Občas ich rukou prevzdušníme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (10.4.2013, 21:05) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.12.2012, 1:33) |
Úplne rovnako robím rezance , len používam polohrubú múku, nedávam soľ vôbec, lebo soľ viaže vodu, tak aby nenavlhli ... a dávam troška oleja... tak za lyžicu na dve vajíčka. U mňa na strojku je najjemnejšie vaľkanie na 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika S. (moncici53) ID 162295 (12.12.2012, 21:57) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marta t. (marta1964) ID 180344 (4.11.2011, 22:24) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (6.3.2011, 11:03) |
super tiez robim domace nitovky a cestoviny-500g polohrubej muky-5 vajec-sol nedavam,cesto robim rucne ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia M. (molucia) ID 25475, mimibazar.sk/molucia (6.3.2011, 10:55) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabriela k. (mamuko) ID 136379 (6.6.2010, 12:06) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Denisa H. (denisa28) ID 23595 (31.5.2009, 10:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Margita P. (gitusa77) ID 74851 (1.1.2009, 11:16) |
Zaujal ma tento recept, lebo samozrejme robím aj ja len domáce rezance, avšak ja používam len hrubú múku, 1 vajíčko a trošku soli. Všetko spracujem na tuhé cesto na pracovnej doske. Najkôr vidličkou, potom rukami. Po spracovaní cesta hneď vaľkám na doske valčekom, tak dlho, až sú vidieť letokruhy na doske. Musí byť tak tenké /to ma učila moja mama/. Cesto je hneď také, že môžeme krájať. Krájala som v mladosti aj ručne, ale teraz je šikovnejšie na strojčeku na niťovky. Takže cesto pokrájam na dlhé pásy a tieto dávam do strojčeka tak, že po každých asi 7 cm, cesto trošku potiahnem, aby sa odtrhlo a zas ďalej krájam vsunutím. Niťovky sú tak dlhé, ako dlho nepretrhnem plát cesta. Ponechám na doske obschnúť takto pokrájané. Potom preložím do krabičky a mám v pohotovosti kedy potrebujem. Avšak najlepšie sú čerstvé. Vtedy zaváram hneď do vývaru polievky a všetci ich máme radi. Z hladkej múky sa nám zdajú byť klzké. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marta F. (Marfuska10987@.!) ID 336633 (7.12.2023, 22:29) |
Dobry den, konecne niekto kto pouziva hrubu muku, pouzivam ju aj ja ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (1.1.2009, 15:35) |
moja mama ich robi z polohrubej | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (20.6.2008, 10:03) |
Super, dlho som hladala recept na domace rezance, tak to skusim.....en ich budem musiet robit rucne, lebo nemam strojcek na cestoviny , ale nevadi ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |