Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
♣ Hruškový páj...♣
[ recept č. 58952 zo dňa 3.10.2015 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Nič lepšie mi na jeseň nechutí viac, ako ovocné koláče z "jesenného" ovocia a tak sa znovu na rad dostali hrušky... Potrebujeme: 2 väčšie alebo 4 menšie hrušky, šťava a kôra z dobre umytého citróna, 250g mäkkého tvarohu, 200g kryštálového cukru, 300g polohrubej múky, 2 vajcia, 4 PL mlieka, 150 ml oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku.
POSTUP PRÍPRAVY
Hrušky olúpeme, nakrájame na osminky a pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Múku zmiešame s kypriacim práškom. v miske vyšľaháme vajcia, cukor, tvaroh, mlieko, zvyšnú šťavu, potom pridáme múku a premiešame. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, vymastenej a vysypanej jemnou strúhankou, poukladáme hrušky a jemne vtlačíme do cesta. Pečieme na 180 °C, 30-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pokrájame. |