končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Janka P. (Janka TN) ID 100538 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Makové šúľance[ recept č. 58812 zo dňa 15.8.2015 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g zemiakov uvarených v šupke, 175 g hrubej múky, 175 g jemnej krupice, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor, pomletý mak POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nastrúhame na jemno alebo pretlačíme. K zemiakovej mase pridáme múku, krupicu, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm, pokrájame na kúsky a z nich vytvarujeme šúľance. Šúľance vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a scedíme. Horúce zemiakové šúľance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (19.8.2015, 6:32) | |
mňám... | |
ODPOVEDAŤ |