Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Parížske rožky... overená klasika.
[ recept č. 57573 zo dňa 11.10.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Parížske rožky - receptov je na ne požehnane a mnohé som vyskúšala /zo zvedavosti alebo sa zdali menej prácne/, ale vždy som sa nakoniec vrátila k "mojej" odskúšanej klasike. Jediné tieto ma nikdy nesklamali - zvonka krehké a vnútri vláčne.
POSTUP PRÍPRAVY
CESTO: 5 vajec, 400g práškového cukru, 250g zomletých orechov, 4 PL strúhanky... Nad parou šľaháme bielky, postupne zašľaháme práškový cukor, a vyšľaháme dotuha /netrvá to dlhšie ako 10 - 15 minút/. Do mierne vychladnutej masy vmiešame zľahka orecha a strúhanku. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie rožky a pečieme/sušíme ich na 140°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu a potom ich nastriekame krémom a po stuhnutí polejeme čokoládou.♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 4 celé vajcia alebo 5 žĺtkov, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa vyšľaháme nad parou dohusta a po vychladnutí zašľaháme 400g masla alebo margarínu. |
Mária K. (majka090) ID 64014 (22.12.2016, 18:51) |
chcem sa spýtať, ako majú vyzerať upečené? Ja som ich mala po 30 min. stále mäkké. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.12.2016, 11:47) |
Oni majú zvrchu akoby takú škrupinku a po zahryznutí majú mäkké vnútro... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína P. (katarina : )) ID 18171, mimibazar.sk/katarinapavcova (14.12.2014, 13:42) |
Majka, myslíš že si môžem napiecť rožteky a plniť ich až o týždeň?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.12.2014, 15:53) |
samozrejme dá sa aj tak, len ich dobre zabaľ napr. do potravinárskej fólie, aby nevysychali...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.12.2014, 20:08) |
tak nech sa darí...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.10.2014, 11:44) |
Mňam, môj obľúbený zákusok odmalička. Už som ich dávno nejedla, lebo by som ... tieto vyzerajú skvelo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.10.2014, 21:07) |
Ďakujem, Kristínka... mne sa tieto rožky spájajú od detstva buďto s Vianocami alebo so svadbami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (19.10.2014, 8:22) |
chcela by som sa opýtať či nezvlhnú po nanesení krému a budú potom mäkké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (19.10.2014, 12:05) |
nezvlhnú, oni majú zvonka takú jemnú a tenkú chrumkavú krustu, ktorá ich chráni, len pod tou krustou sú mäkké a vláčne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (19.10.2014, 20:50) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna B. (Andulka17) ID 70234, mimibazar.sk/andulka17 (19.10.2014, 12:42) |
presne take robim aj ja, len nedavam struhanku, su fakt skvele  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Štefánia K. (stevka47) ID 300386 (14.10.2014, 15:28) |
aj ja robievam,len trochu iný pomer cukru,orechov a strúhanku nedávam a majú veľký uspech sú krehučké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
libusa b. (mobilka5) ID 81842 (13.10.2014, 22:10) |
chcem sa spytat,ci na 140stupnov nie je vela,ved to sa musia upiect a nie susit,no neviem,ja robim s kokosom a tie susim na100stupnov a pri otvorenej rure,sory mozno ze sa mylim,prajem pekny den  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.10.2014, 12:11) |
nie, netreba dávať menej, pekne sa usušia alebo teda upečú a nezostanú tvrdé... tie orechy resp. to, že sú mastné a ide ich tam dosť, tak urobia svoje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (13.10.2014, 9:41) |
určite skúsim, hľadám aj ja tie pravé, krehké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.10.2014, 21:19) |
tak tieto sú také - nie vyslovene duté, ale zvonka krehké a vnútro mäkučké...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |