. .. .. .. .. .. .
. .

Parížske rožky... overená klasika. - RECEPT 57573

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 4.1.2025 10:49
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Parížske rožky... overená klasika.


[ recept č. 57573 zo dňa  ]


Parížske rožky... overená klasika.


POTREBNÉ PRÍSADY

Parížske rožky - receptov je na ne požehnane a mnohé som vyskúšala /zo zvedavosti alebo sa zdali menej prácne/, ale vždy som sa nakoniec vrátila k "mojej" odskúšanej klasike. Jediné tieto ma nikdy nesklamali - zvonka krehké a vnútri vláčne.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 5 vajec, 400g práškového cukru, 250g zomletých orechov, 4 PL strúhanky... Nad parou šľaháme bielky, postupne zašľaháme práškový cukor, a vyšľaháme dotuha /netrvá to dlhšie ako 10 - 15 minút/. Do mierne vychladnutej masy vmiešame zľahka orecha a strúhanku. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie rožky a pečieme/sušíme ich na 140°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu a potom ich nastriekame krémom a po stuhnutí polejeme čokoládou.♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 4 celé vajcia alebo 5 žĺtkov, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa vyšľaháme nad parou dohusta a po vychladnutí zašľaháme 400g masla alebo margarínu.
<< Luxusné rezy... | Parížske rožky... overená klasika. | S vláčikom... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária K. (majka090) ID 64014 (22.12.2016, 18:51)
chcem sa spýtať, ako majú vyzerať upečené? Ja som ich mala po 30 min. stále mäkké.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.12.2016, 11:47)
Oni majú zvrchu akoby takú škrupinku a po zahryznutí majú mäkké vnútro...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína P. (katarina : )) ID 18171, mimibazar.sk/katarinapavcova (14.12.2014, 13:42)
Majka, myslíš že si môžem napiecť rožteky a plniť ich až o týždeň? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.12.2014, 15:53)
:-) samozrejme dá sa aj tak, len ich dobre zabaľ napr. do potravinárskej fólie, aby nevysychali... :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína P. (katarina : )) ID 18171, mimibazar.sk/katarinapavcova (14.12.2014, 19:59)
Ďakujem, idem na to (radost)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.12.2014, 20:08)
(Y) tak nech sa darí... (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.10.2014, 11:44)
Mňam, (Y) môj obľúbený zákusok odmalička. Už som ich dávno nejedla, lebo by som (zajic) (zajic) (zajic) ... tieto vyzerajú skvelo (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.10.2014, 21:07)
:-) Ďakujem, Kristínka... mne sa tieto rožky spájajú od detstva buďto s Vianocami (banky) (stromecek) alebo so svadbami (svatba) ,-) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (19.10.2014, 8:22)
chcela by som sa opýtať či nezvlhnú po nanesení krému a budú potom mäkké *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (19.10.2014, 12:05)
:-) nezvlhnú, oni majú zvonka takú jemnú a tenkú chrumkavú krustu, ktorá ich chráni, len pod tou krustou sú mäkké a vláčne :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (19.10.2014, 20:50)
ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna B. (Andulka17) ID 70234, mimibazar.sk/andulka17 (19.10.2014, 12:42)
(Y) presne take robim aj ja, len nedavam struhanku, su fakt skvele (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (19.10.2014, 15:43)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alena k. (pajo) ID 9224 (17.10.2014, 22:31)
(Y) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (18.10.2014, 22:05)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Štefánia K. (stevka47) ID 300386 (14.10.2014, 15:28)
aj ja robievam,len trochu iný pomer cukru,orechov a strúhanku nedávam a majú veľký uspech sú krehučké (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.10.2014, 15:29)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
libusa b. (mobilka5) ID 81842 (13.10.2014, 22:10)
chcem sa spytat,ci na 140stupnov nie je vela,ved to sa musia upiect a nie susit,no neviem,ja robim s kokosom a tie susim na100stupnov a pri otvorenej rure,sory mozno ze sa mylim,prajem pekny den :-)
(hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.10.2014, 12:11)
:-$nie, netreba dávať menej, pekne sa usušia alebo teda upečú a nezostanú tvrdé... tie orechy resp. to, že sú mastné a ide ich tam dosť, tak urobia svoje (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (13.10.2014, 9:41)
(Y) určite skúsim, hľadám aj ja tie pravé, krehké ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.10.2014, 21:19)
:-) tak tieto sú také - nie vyslovene duté, ale zvonka krehké a vnútro mäkučké... (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu