
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana F. (muffin2) ID 260556 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Red Velvet Cupcake[ recept č. 57294 zo dňa 20.8.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky 2 PL holandského kakaa 1 KL soli 1 1/2 hrnčeka krupicového cukru 2 vajcia 1/2 KL červenej gélovej farby 1 KL vanilkovej esencie 1 hrnček cmaru 1 1/2 KL sódy bikarbóny 2 KL vinného octu 1 1/2 hrnčeka oleja POSTUP PRÍPRAVY blog.laskonka.sk V miske si najskôr zmiešame múku s kakaom a soľou. V druhej miske si ručným šľahačom vymiešame krupicový cukor s olejom a postupne pridávame vajíčka. Cmar zmiešame s farbivom a vanilkovou esenciou. Do tekutej zmesy postupne primiešavame suchú a cmarovú zmes až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vymiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4, ktoré sme si dali do silikónovej formy. Pečieme asi pri 175°C cca 15-20 min. Záleží podľa toho ako vám pečie rúra. Ak nemáte potravinárske farbivo môžete použiť aj prírodné a to šťavu z červenej repy. Krém sme robili so šlahačkou, mascarpone a cukrom. Veľmi sa nevydaril, bol riedky. Ale chutil výborne. Na budúce vyskúšame použiť namiesto šľahačky maslo. |
Zuzana E. (zuzik) ID 1053 (23.9.2014, 14:05) |
Red velvet ma trocha iný postup,ale dôležité je ze sa vydaril... A krém ze bol tekuty to môže byt tým ze do krému ma ist mascarpone a syr Philadelphia originál a smotana musí byt 40% kunin ju ma.. A rozmiesas syry a cukor a potom tam prilievas tu smotanu,za rychlich otáčok a krém ti stuhne... Ja peciem tieto torty |
ODPOVEDAŤnahlásiť |