
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zemlovka[ recept č. 57280 zo dňa 15.8.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/zemlovka.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:klasické rožky cca 12ks (ja som pouzila brioche ),a moja mamka robievala z vianocky :) mlieko 0,5 l vajcia 4ks cukor kryštál 200g / 100g na sneh jablká cca 600g tvaroh 400g strúhanka maslo mletá škorica 1,5 čajovej lyžičky citrón – dôkladne umytý 1ks hrozienka (pred použitím namočené v teplej vode) Postup:Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov. K žĺtkom pridáme 3 vrchovaté lyžice cukru, škoricu a metličkou vyšľaháme. Keď máme vyšľahanú hustú penu, pristrúhame do nej kôru z citróna. Prilejeme mlieko, zamiešame. Staré rožky nakrájame asi na 1cm hrubé plátky, dáme ich do mliečnej zmesi a necháme nasiaknuť. (Rožky ale nesmú byť úplne rozmočené.)Maslom vymastíme zapekaciu misu, vysypeme dookola strúhankou.Namočené rožky vyskladáme do misy, prázdne miesta vyplníme roztrhnutými kúskami rožka, spodok musí byť celistvý.Tvaroh zmiešame v mise s citrónovou kôrou, hrozienkami, lyžicou cukru, trochou mlieka a zmes vylejeme na rozky.Ďalšou vrstvou budú jablka (mozte si ich nastruhat ja som si ich iba nakrajala na tenke platky ).Pri ďalšej vrstve postupujeme rovnako:rožky, tvaroh, jablká a na povrch opäť rožky, ktoré polejeme zvyškom vaječnej zmesi. Dáme zapiecť do rúry na 180°C. Necháme asi 20 minúť zapekať.Z bielkov s lyžicou cukru vyšľaháme tuhý sneh a dáme ho na povrch žemľovky a ešte necháme zapiecť, kým sneh nebude sfarbený do zlatista. |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 (15.8.2014, 20:46) |
http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/zemlovka.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |