Juliana Š. (julianecka) ID 3078 |
 |
Oblasť: Košice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 24.3.2006 |
Naposledy: 2.5.2020 12:28 |
Aktualizácia: 15.3.2013 13:58 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
čo s medovkou?
[ recept č. 5708 zo dňa 10.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
dievčatá, neviete poradiť, čo s čerstvou medovkou...? svokrička jej má toľko, že by ju mohla s kosou kosiť...
POSTUP PRÍPRAVY
??? |
zdenka f. (Penne) ID 120544, mimibazar.sk/penne (18.7.2011, 20:20) |
Ahojte toto je sice uz stare.. ale predsa len tiez mi sestra priniesla.. Ide o to, ze my Slovaci nie sme nauceni na trosku kreativne vyuzitie.. medovka je podobne ako bazalka skvela aj ako korenie.. s cesnakom, citronom, alebo susenou rajcinou a olivovym olejom robi skvele pesto.. ktore sa da pouzit na cestoviny... ryby, maso.. mnam. podobne sa da s cesnakom a olivovym olejom vyuzit petrzlenova vnat a ma kopu vapnika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (upravené 1.8.2011, 18:02) |
Medovkový čaj robievam, keď som chorá, dobre po ňom zaspím a vlastne aj chorobu prespím Medovka je výborná na rybu. Keď pečiem rybičky, určite nie bez medovky a tymianu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (20.6.2008, 11:33) |
Karmelitánské kvapky: 30 g medovky, 30 g koriandru(roztlčené semeno), 20 g citrónovej kôry, 10 g škorice (mletej), 10 g muškátového ořieška. Zmes naložíme do liehu 30% alebo vodky, po týždni zlejeme do flaštičiek, dáme do chladu a tmy. / karmelitanske kvapky sluzia aj na zvysenie imunity |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria K. (ajam) ID 24788, mimibazar.sk/ajam (20.6.2008, 13:10) |
ahoj a ako sa to uziva ,po kvapkach alebo aj viac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (20.6.2008, 13:27) |
Mne ked je tazko od zaludka,davam si čajovú lyžičku.Komu je to pre chut neprijemne - horke,moze sa to uzit s cukrom.Fakt odporučam do domacej lekarničky. Ozaj,raz som citron davala aj s dužinou,pokrájaný na kolieska.Nič to nepokazí. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (12.9.2010, 10:31) |
a medovku akú ? čerstvej 30g? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (12.6.2008, 7:55) |
Sľúbený recept na sirup: Dávka je na 2 litre vody. Vodu prevaríme a necháme vychladnúť, pridáme 100g kyseliny citrónovej (nie citrodeko), pridáme medovku - čo najviac, aby bol sirup chutný a necháme 24 hod odležať. Po vylúhovaní medovku vyžmýkame a precedíme, pridáme 2 kg kryštálového cukru a varíme. Horúci sirup lejeme do fliaš a necháme pod dekou do druhého dňa vychladnúť. Ak máš veľa medovky, môžeš urobiť aj 2 -3 násobnú dávku. Nemáš čo pokaziť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (12.6.2008, 15:24) |
dakujem pekne za recept urcite vyskusam ten sirup - z medovky musi byt fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia H. (silvusa) ID 14900 (11.6.2008, 14:03) |
Môžem poprosiť aj ja recept na medovkový sirup? Vyskúšam!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (11.6.2008, 13:57) |
Mňam, ja medovku sekám na drobnučko a robím citronádu do veľkého krčahu s dvoch citrónov, trocha agáva sirupu a zalejem minerálkou a vmiešam posekanú medovku a deti mi to vypijú raz dva. Pá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka Š. (cukrik11) ID 30364, mimibazar.sk/lenkascasna (11.6.2008, 13:34) |
My máme tiež čerstvú medovku, v tomto teple je super na pitie, len ju vždy prepláchneme a zalejeme horúcou vodou ako čaj a pridáme trošku cukru. Necháme vyluhovať a pijeme V lete ju dokonca robíme na litre a aj chladíme, je to super osviežujúci nápoj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena č. (alustek) ID 39585 (11.6.2008, 13:25) |
Ja čerstvú medovku nahrubo nakrájam - pridávam aj mätu v pomere 1:1 a spolu s vodou jemne ručným mixérom rozmixujem - nie na kašu, ale len na jemnejšie kúsočky. Toto potom vylejem do formičiek na ľad, dám zamraziťa podávam s akýmkoľvek nápojom, ale najviac chutí so sirupom z bazových kvetov - je to božské... ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (11.6.2008, 7:06) |
Ahoj, robili sme sirup a je výborný Bohužiaľ tento rok nemám, tak som robila len žihľavový a bazový. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika Š. (Sevillana) ID 18768, mimibazar.sk/sevillana (11.6.2008, 13:08) |
Prosím si aj ja :o) receptík :o) Monika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (11.6.2008, 11:10) |
vazne??? to sa da urobit sirup? mohla by som poprosit o recept ? dakujeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2008, 14:08) |
bylinkove sirupy: do 12lhrnca dat bylinky,do pol hrnca, zasypat 2kg cukrom, zaliat 2l vody, nechat dva dni luhovat, potom bylinky vyzmykat, pridat aspon 100g kys.citr. a jeden sacok kys. sorbovej.,alebo konzervacny pripravok.samozrejme sa da urobit aj vacsia davka, je to podobne ako pri bazovom sirupe, ja tak robim aj zo zihlavy, maty, mat.dusky atd.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (11.6.2008, 8:23) |
Ja mam tiez z nej poriadnu plantaz a chuti mi ako studeny, resp.ladovy caj, cez leto osviezujuci ale taktiez som robila z nej karmelitanske kvapky, ktore pomahaju pri bolestiach hlavy a zaludka.Hlava ma nebolieva,ale mozem povedat,ze pri bolesti alebo pretazeni zaludka/ked som nenazrana naozaj zaberaju.Recept prilozim zajtra,ak chcete. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (11.6.2008, 11:09) |
to by bolo super, dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (10.6.2008, 23:36) |
LEn s cajom s medovky opatrne, nesmie sa davat detom a ludom chorym na srdce, velmi znizuje tlak a nasledne znizuje tepovu frekvenciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína b. (hean) ID 28756 (14.6.2008, 12:53) |
Ale ved medovka je pridavana do vela druhov detskych cajov. Ja z nej pijem caj , je super pri stresoch . Posobi super ukludnujuco. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (10.6.2008, 22:36) |
Martinka aj mna presne to napadlo.A ozaj ,viem ,že je to dobre aj na bolesti bruška.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (10.6.2008, 22:32) |
mňa len napadá čaj je výborný, taký citronový a liečivý. Inak medovka - lístočky sa používa aj ako dekorácia na koláčiky, zmrzliny a tak. V prípade, že jej máte naozvaj veľa, tak vysušiť a tak si i v zime urobíte super čajík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |