. .. .. .. .. .. .
. .

Trdelníkové rožky - RECEPT 56889

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 124928 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Trdelníkové rožky


[ recept č. 56889 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POSTUP PRÍPRAVY

Trdelníkové rožky!!!
1 kg múka polohrubá
20 dkg cukor práškový
4 ks žĺtka
3 dcl olej
1/2 l mlieko vlažné
6 dkg kvasnice
štipka soľ
2 ks prášok do pečiva (PDP)
3 PL masť bravčová
kôra citrónová strúhaná
cukor vanilkový
4 ks blielka
Na potieranie cesta:
150 g maslo
1

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom

2

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a zalejeme časťou vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme soľ, prášky do pečiva, vymiešané žĺtka s cukrom, strúhanú citrónovú kôru, olej a zvyšné mlieko.

3

Všetko spolu vypracujeme a necháme cca 15 minút kysnúť. Po tejto dobe vpracujeme roztopenú, mierne vlažnú bravčovú masť. Cesto je dosť mastné, nemá konzistenciu ako klasické kysnuté cesto, nie je tak kompaktné
4

Necháme v teple kysnúť približne jednu hodinu. Počas tejto doby ho cca 2 krát premiesime. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na 8 - 10 bochníkov, mne ich vyšlo 9.

5

Postupne, každú časť vyvaľkáme do kruhu, ja som si pomáhala tanierom, aby som mala kruh krajší, dosť som podsýpala múkou, nakoľko cesto bolo mastné

6

Kruh radielkom narežieme na 8 častí a potrieme rozpusteným maslom

7

Každú časť zrolujeme do rohlíčka

8

Vrchnou stranou namočíme do bielka

9

A obalíme v hrubo nasekaných orechoch

10

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie

11

Upečieme pri teplote 200 C, cca 10 minút - doba je individuálna - každá rúra pečie inak. Po upečení ich obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre

Na obalenie:sekané orechy
<< Vajíčková pomazánka s rukolou (poprípade pŕhľavou, pažítkou a zádušníkom) | Trdelníkové rožky | Torta britská vlajka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (30.1.2015, 11:44)
(C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka K. (kati.ny) ID 151092 (26.1.2015, 8:28)
Vyskúšala som. Sú jednoducho FANTASTICKÉ (L) (L) (L) (L) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 (30.1.2015, 6:17)
Môžem len potvrdiť!!!Dakujem!!! (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (jansam) ID 243759 (14.6.2014, 11:08)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 (30.1.2015, 6:19)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu