
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Kura na karí...[ recept č. 56844 zo dňa 21.5.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kura, 1 cibuľa, 3-4 bobkové listy, pár guľôčok čierneho korenia, soľ, 3-4 klinčeky... trocha oleja, 1 cibuľa, 200ml kyslej smotany, 4 PL hladkej múky, 1 PL kari korenia, 200g čerstvého alebo mrazeného hrášku, cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si umyjeme kura, vcelku ho dáme do hrnca, pridáme celú, ale ošúpanú cibuľu, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, klinčeky /pre vôňu a chuť/, soľ a pomaličky varíme 2-2,5 hodiny. Občas zberáme penu zvrchu. Kura potom vyberieme a odoberieme z vývaru 750 ml. Zvyšok vývaru môžeme zriediť vodou, pridať očistenú koreňovú zeleninu a máme chutnú polievku, prípadne po vychladnutí môžeme vývar rozdeliť do menších nádobiek a dať zamraziť - zíde sa pri varení. Vychladnuté kura zbavíme kože, oberieme mäso z kostí, väčšie kúsky pokrájame nadrobno /ja si 1/3 - 1/2 mäsa odložím... buď ho dám do rizota alebo urobím nátierku/. V hrnci si rozpálime trochu oleja, cibuľu nasekáme nadrobno a speníme na oleji, zasypeme múkou, kari korením a osmažíme. Zalejeme pripraveným vývarom, pridáme hrášok, mäsko a privedieme do varu. Smotanu rozriedime s trochou vody a vlejeme do omáčky. Podľa chuti osolíme a po zovretí odstavíme. Podávame s cestovinou alebo knedľou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.5.2014, 17:27) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (22.5.2014, 14:50) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |