. .. .. .. .. .. .
. .

Kura na soli - RECEPT 1702

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Kura na soli


[ recept č. 1702 zo dňa  ]


Kura na soli


POTREBNÉ PRÍSADY

kura *
1 kg soli


POSTUP PRÍPRAVY

Kura bude šťavnaté a na povrchu chrumkavé, ako grilované.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Do pekáča nasypeme 1 kg soli.
2. Zo stredu odhrnieme soľ k okrajom, tak sa nám vytvorí "hniezdo" pre kuriatko.
3. Kura umyjeme, osušíme a osolíme zvonka, aj zvnútra a ...
4. ... položíme ho do pripraveného "hniezda".
5. Pečieme odokryté v rúre pri 200°C asi 1,5 hod., aj viac, kým bude koža do chrumkava (zlatohnedá). Počas pečenia, dvierka na rúre neotvárame! Po upečení kuriatko vyberieme, zospodu otrieme od prebytočnej soli, naporcujeme a ...
6. ... jeme. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jahodove tiramisu | Kura na soli | rychly vrstveny salat >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Renata H. (R05) ID 330158 (6.8.2018, 13:13)
Robila som ho prvýkrát, neviem kde som spravila chybu ale koža chrumkavá len na chrbáte , na prsiach a stehnách biela / vyhodila som ju /, keďže sa kura nemá otáčať a všetci píšete že super chrumkavá :-|.A to som ho piekla 2 hodiny,inak chuťovo výborné šťavnaté
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (30.11.2017, 16:18)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (9.11.2017, 22:39)
no, ale mne fakt nie je jasné, načo tam to kilo soli teda je... nechápem jej význam, vie niekto? *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana J. (ajka007) ID 2990, mimibazar.sk/ajka007 (14.6.2015, 17:56)
Môžete mi niekto poradiť v akej časti rúry ho pečiete ? Rošt je v strede alebo nanajnižšej polohe ?Asi diletantská otázka :-), ale doterz som robievala kura na soli prsiami hore a v jenskej mise zakryté - tam
bolo tiež mňam, rošt som mala v strede , len koža na prsiach sa veľmi nafúkla :-)...
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.9.2015, 10:12)
Kura pečiem v strednej časti rúry, prsiami dole a odokryté. Rúru počas celej doby pečenia neotváram. Myslím, že v tom je finta, že vzduch cirkuluje v celej rúre a soľ zabráni vysušeniu. (Y) Koža býva tiež trochu nafúknutá. +o(
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.8.2013, 14:32)
(Y) (Y) (Y)robievam a je fakt chrumkavé (jidlo) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (12.8.2013, 21:41)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika P. (zabenka) ID 139101 (12.8.2013, 18:51)
Tak, pridám aj ja moju skúsenosť... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)výbornéé...Včera sme sa na to odvážili a bolo fakt dobre, nepresolene a ta kožička chrumkavučká (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) mnam. včera vydrzalo iba na obed :-D :-D :-D lebo ked sa do toho pustil moj muz, ja a naša (child6) tak to nevydržalo ani pol hodinu po dopecení....takže výbornéééé (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (Vejka0) ID 190101 (8.11.2011, 8:26)
Tak toto kuriatko som včera robila aj keď som sa z počiatku tej soli bála ale výsledok: bolo úžástné (Y) (Y) úplne bez práce a tá chrumkavá kožička . Len škoda že sme nemali výpek na poliatie ryže ale inak bolo naozaj super. Ďakujem za receptík
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (31.12.2011, 15:45)
Veronika, nemáš zač. Keď človek prelomí strach, tak potom ho kuriatko milo prekvapí chrumkavou kožkou presne ako píšeš. :-) Ten výpek chýba aj mne, ale kuriatko je dosť šťavnaté, tak ten výpek sa dá oželieť. +o( :-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (vivana) ID 63968, mimibazar.sk/vivana (21.9.2011, 14:58)
zaujimalo by ma ci tychto novych rurach kde je vela funkcii pecenia pouzit teplovzdusnu ruru alebo pecenie zdola aj zhora? bo inac prave ho robim a dala som ako vzdy teplovzdusnu funkciu
ODPOVEDAŤ
iveta š. (maca.tt) ID 201137 (21.8.2011, 13:22)
kto ešte nenabral odvahu ,tak hor sa do toho-je to fantázia bez roboty,pred rokmi som počula tento spôsob a konečne som to aj vyskúšala nemá to chybu,pod sol som dala papier na pečenie celé vyhodila pekáč schovala
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (22.8.2011, 22:16)
Super Ivetka, treba zahodiť zábrany. Mne sa to tiež podarilo pri tomto recepte a trvalo mi to teda dosť dlho. ,-)
Papier na pečenie je skvelý tip. (Y)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (16.8.2011, 10:58)
a keby som ho predsa trochu okorenil, alebo pouzil bylinky, vadilo by to?
Tiez som tento recept vydel uz dost davno, ale kylo soli je kylo soli, bal som sa toho :´( :´( :´(
Ked ale citam take kladne recenzie, tak to este tento tyzden vyskusam :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.8.2011, 15:17)
Kľudne ho okoreň a obylinkuj podľa svojho gusta. A kila soli sa neboj! Ukáž strachu (tudledudle). Ja som mala tiež z tohoto receptu obavy, ale po mnohých rokoch som sa odhodlala a výsledok bol na (Y). Daj potom vedieť, či recept splnil očakávania.
Ja som podľa Tvojho receptu domáci syr ešte nestihla urobiť. Syridlo už mám rok v chladničke :-o, pýtala som sa Ťa naň v komentároch. Až syr spravím, ozvem sa ako som sľúbila. (hello)
ODPOVEDAŤ
Slávka C. (slawka312) ID 62748, mimibazar.sk/slawka312 (15.8.2011, 14:47)
Mne uz rozvoniava po byte :)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.8.2011, 15:11)
Super! (clamp)
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (barborka k) ID 76396, mimibazar.sk/barborkak (4.6.2011, 18:49)
akurat sa pecie :-) som zvedava na efekt :-o akurat ma dojima ked citam ze ci sa este neda pouzit ta sol... ved kilo soli stoji 20 centov prinajhorsom.. keby sa to kura pripravovalo inak, stalo by to ovela viac.. ale pre tych naozaj sporovlivych ma manzel jeden tip: odkladat na zimu a potom s nou posypat zamrznuty chodnik :D PS: da sa este nejak pouzit vyprazeny olej?? :-D :-D ,-) (H) (tudledudle) :-p
ODPOVEDAŤ
Soňa K. (SoK) ID 100241, mimibazar.sk/sok (upravené 15.8.2011, 17:40)
no sranda je v tom že dá...ako pohonná hmota...kamarát na tom jazdí ale on má to auto nejak prerobené ne to :-$ :-p
niekde som tu inak videla tento recept a tam pisali že sa kurča nesolí iba tam položí.. tak teraz neviem... *-) :-$
ODPOVEDAŤ
Miroslava K. (Mirina20) ID 63516, mimibazar.sk/mirina20 (12.4.2011, 13:28)
dnes robím toto kuriatko opäť (K) je perfektné a bez akejkoľvek námahy ,-) ,-) ,-) určite ho odporúčam je vynikajúce (zajic)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.4.2011, 14:19)
Teším sa, že chutilo. :-) Keď som ho piekla naposledy, neustrážila som čas, takže sa pieklo dlhšie, ale vôbec to nevadilo. Kuriatko zostalo šťavnaté a koža výborne chrumkavá. :-)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (25.3.2011, 10:13)
:-) :-) toto kuriatko urobím v nedeľu, veď je to bez roboty :-) kedysi, keď som bola veľmi malá, to moja mamina robievala a chutilo famózne (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.4.2011, 14:15)
Je výborné a fakt bez roboty. :-) Už som skoro ňaň aj zabudla. ,-) Ešteže si tu recepty v komentároch z času na čas pripomíname. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (29.3.2011, 8:27)
(Y) (Y) kuriatko bolo naozaj super |:o)
ODPOVEDAŤ
Mariana D. (frno) ID 104795 (28.8.2010, 12:28)
(cinky)
ODPOVEDAŤ
Darinka J. (dadkag1) ID 128257 (7.8.2010, 16:15)
Kurciatko sme uz par krat robili a viem ,ze este vela krat budem ho robit ,lebo man velmi chuti (Y) (Y) (Y) stersne nam pripomina kurciatko co sme si obcas kupovali v tescu :-) :-) :-) odporucam ostatnym
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.8.2010, 8:47)
Aj my máme toto kuriatko veľmi radi. A tá fajn chrumkavá kožka - mňam. :-)
ODPOVEDAŤ
Katka P. (katrinecka) ID 19295 (1.5.2010, 17:28)
chceme ho robiť teraz v nedeľu...držte palce (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (1.5.2010, 21:01)
Držím a verím, že bude všetkým chutiť. (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Jolana) ID 36903 (24.7.2009, 10:08)
Ja som takto piekla aj stehná, aj krídelká, ale zo spodu sa mi pomerne dosť pripiekli a asi preto boli aj veľmi slané. Totižto keď sa takto pečie celé kurča, tak tá soľ akoby dávala vlhkosť na celé kurča a zaručila chrumkavú kôrku. Ale keď sa pečú stehná tak soľ ide priamo na mäso. Skúšala som dať aj menej soli, ale výsledný efekt nebol taký chrumkavý ako pri použití 1 kg soli.
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.7.2009, 23:48)
Evi, dík, že si pridala svoju skúsenosť s pečením samotných stehien a krídel. (F) (F) (F)
Presne ako píšeš, tá soľ je tam kvôli vlhkosti. Tak ma napadlo, čo keby sa soľ dala len na okraj pekáča a stehná do stredu? *-) Nabudúce vyskúšam a potom dám vedieť. (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabika S. (Gabikas) ID 975 (24.7.2009, 9:28)
Vyskúšané a super! (Y) Konečne viem na kuriatku upiecť aj kožku. :)
Ďakujeme ze receptík.
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.7.2009, 23:15)
Teším sa. :-) Super!
Naši (Z) (Z) sa idú kvôli kožke pomaly aj (facky). Asi by som mala kupovať kožky ešte extra navyše. ;-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu