
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lenka R. (lenoka | Gustoe) ID 299438 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Orechová roláda[ recept č. 56772 zo dňa 11.5.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml smotany na šľahanie\r\n80 g práškového cukru\r\n80 g mletých vlašských orechov\r\n4 vajcia\r\n2 bal. vanilínového cukru\r\nsmetafix\r\nrum\r\nhrozienka\r\nčokoládová poleva na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. V miske vyšľaháme dopenista práškový a vanilínový cukor so žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme po častiach do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme mleté orechy. 2. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme tukom. Vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 10 až 12 minút. 3. Smotanu vyšľaháme spolu so smetafixom a vanilínovým cukrom dotuha. Upečený plát za tepla zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozvinieme a pokropíme rumom. 4. Nanesieme vrstvu vyšľahanej smotany a do stredu nasypeme jeden rad hrozienok lúhovaných v rume. Opatrne zrolujeme a dozdobíme čokoládovou polevou a posypeme mletými orechmi. |
Valéria D. (Donovaly) ID 168530 (20.7.2014, 22:22) |
Vyzerá dobre,vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (13.5.2014, 7:03) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |