Kristína P. (Kitty26) ID 3488 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 17.4.2006 |
Naposledy: 25.3.2025 9:54 |
Aktualizácia: 5.11.2015 20:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Bábovka plná ovocia
[ recept č. 5670 zo dňa 7.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 ml oleja, 3 biele jogurty, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, čerstvé čerešne, kandizovaný pomaranč a citrón
POSTUP PRÍPRAVY
fotopostup:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Do misky si dáme 4 žĺtky, kryštálový a vanilkový cukor, |
![]() |
olej a jogurty (ja som dala 3 activie - tie nesladené), |
![]() |
ďalej pridáme múku s práškom do pečiva, |
![]() |
a tuhý sneh z bielkov a vymiešame cesto. |
![]() |
Pripravíme si plný tanier ovocia - ja som dnes použila čerešne, vykôstkované a nakrájané nadrobno, kandizovanú pomarančovú a citrónovú kôru. |
![]() |
Toto sú oni. Pomaranč som kúpila v Tescu a citrón v Lidli. |
![]() |
Ovocíčko obalíme v polohrubej múke, aby neklesli na dno, keď dáme cesto do formy. Dúfam, že po rozkrojení bude pekne rovnomerne rozložené :-) |
![]() |
Zľahka ho zamiešame do cesta a šup s ním do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Hotovú bábovku som poliala čokoládou a ozdobila zdobiacimi perami z Lidla. |
![]() |
.. rozkrojená.. na pikniku v tráve :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (8.6.2008, 18:33) |
vyzera dobre urcite skoro vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (7.6.2008, 22:54) |
a mozem sa spytat : neprihara vam cesto? mne sa to stava stale..........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Denisa R. (denca13) ID 14351 (8.6.2008, 20:10) |
mne sa to stalo tiež 2x odvtedy som bábovku nepiekla, , ale mám plynovú rúru hnusnú, tak si počkám na novú kuchyňu s elektrickou a potom bude aj bábovka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (8.6.2008, 22:00) |
no tak sa tesim s vami |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (8.6.2008, 17:46) |
Mám teflónovú formu, takže ešte sa mi nestalo, že by mi prihorelo. A ak je už povrch hotový a pichnem špajdľu a cesto ešte nie je upečené, tak ho prikryjem alobalom a tak dopečiem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (8.6.2008, 22:01) |
no mne tiez stale len tech povrch prihara tak to musim skusit s tym alobalom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (9.6.2008, 7:38) |
Určite to vyskúšajte, verím, že sa perfektne podarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (9.6.2008, 16:31) |
a dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (7.6.2008, 22:53) |
hmm viete ako mi tecu slinky?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |