. .. .. .. .. .. .
. .

Bábovková roláda - RECEPT 48038

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 244476 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Bábovková roláda


[ recept č. 48038 zo dňa  ]


Bábovková roláda


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 120 g kryštáľového cukru,120 g hladkej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 1 kávová lyžička kakaa. KRÉM: Karamelový puding (50 g), 250 ml mlieka, 250 g masla, Ovocie (čučoriedky, černice, maliny....)

POSTUP PRÍPRAVY

3 vajcia vyšlaháme s cukrom do husta. Potom pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Už nešlaháme, iba zľahka no dôsledne vmiešame varechou. Polovicu hmoty vylejeme do sáčika, druhú polovicu vymiešame s kakaom. Potom aj druhú polovicu vlejeme do druhého sáčika. Na pripravený plech obložený papierom na pečenie, ktorý vymastíme a posypeme múkou postupne robíme po dĺžke pásiky. Najskôr zo sáčika jedného, potom druhého na striedačku. Normálne po dĺžke, ide to celkom dobre :) Potom necháme asi 15 minút piecť na 180°C. Medzitým uvaríme puding v 250 ml mlieka. Vyšľaháme ho spolu s 250 dg masla. Maslo musí mať izbovú teplotu, nech sa ľahko topí. Potom krém rozotrieme na vychladené cesto, pridáme do stredu ovocie ktoré máme, ja som dal čučoriedky. Potom to celé zabalíme do rolády. Balíme samozrejme po šírke, teda od tej strany, kde je plech kratší, aby sme mali roládu dlhú a nie hrubú :). Necháme vychladnúť a môže sa papať! Je to rýchle a ozaj dobrota!!!!
<< Psia labka | Bábovková roláda | Narodeninová so šampanským >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
melania l. (lararuby) ID 130989 (29.5.2012, 6:46)
časopis s receptom aj s fotkou mám,čo tak svoj vlastný?
ODPOVEDAŤ
Michal R. (mifinho) ID 244476 (7.6.2012, 15:09)
Neviem kde mas casopis a fotku Melania, mna ho naucila kamaratka, tazke som sa podelil.
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (28.5.2012, 22:14)
toto môže byť celkom chutné. len v postupe som celkom nepochopila tento krok: "balíme po šírke, teda od tej strany, kde je plech kratší, aby sme mali roládu dlhú a nie hrubú". ja si však myslím, že práve takto bude roláda príliš hrubá. nemalo to byť naopak? zvinúť roládu od dlhšej strany plechu?
ODPOVEDAŤ
Michal R. (mifinho) ID 244476 (7.6.2012, 15:09)
áno napísal som to jak maďar, pochopil si to dobre :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu