. .. .. .. .. .. .
. .

Torta s parížskou šľahačkou - RECEPT 56424

Kristína K. (kemkk) ID 251735
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.8.2012
Naposledy: 25.4.2024 13:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Torta s parížskou šľahačkou


[ recept č. 56424 zo dňa  ]


Torta s parížskou šľahačkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 90 g kryštálového cukru, 3 lyžičky olej, 20 g kakaa, 80 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Parížska šľahačka: 250 ml rastlinnej šľahačky, 100 g čokolády na varenie (52% z Lidl) ********** Šľahačka na vrch a boky: 200 ml rastlinnej šľahačky ********** Do vnútra: černicový alebo ríbezľový lekvár, 2 až 3 banány ********** Na vrch: strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Tortová forma s priemerom 26 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne zapracujeme kryštálový cukor, potom po jednom pridáme žĺtka a keď je už vajíčková hmota dobre vymiešaná pridáme aj 3 lyžičky oleja. V druhej miske si zmiešame múku, solamyl, kakao a prášok do pečiva a túto zmes už len pomaly preosievame a ručne primiešavame do vajíčkovej hmoty. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (s priemerom 26 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút (najprv pečieme na strednej mriežke (cca 15 min.), potom zložíme o jednu nižšie). Po upečení necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme a necháme vychladnúť celkom. Vychladnuté cesto zarovnáme a natrieme tenkou vrstvou lekváru.


Aspoň 4 hodiny pred pečením koláča si pripravíme parížsku šľahačku. V hrnci zohrejeme šľahačku kým sa neobjaví prvá bublinka a rozpustíme v nej čokoládu. Poriadne rozmiešame, kým sa čokoláda krásne nespojí so šľahačkou. Prelejeme do misky, v ktorej potom budeme šľahať a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny. Poriadne vychladenú vyberieme a mixérom vyšľaháme.


Pripravenú parížsku šľahačku rozdelíme na dve časti a z každej polovice odoberieme 1 lyžicu na zdobenie. Prvú polovicu parížskej šľahačky natrieme na lekvár a poukladáme na ňu na kolieska nakrájané banány.


Na banány natrieme druhú polovicu parížskej šľahačky a dáme do chladničky kým si pripravíme bielu šľahačku.


V miske vyšľaháme 200 ml rastlinnej šľahačky do tuha. Pripravenú šľahačku natrieme na vrch torty a tenkou vrstvou potrieme aj boky torty. Odobratou parížskou šľahačkou tortu ozdobíme a posypeme strúhanou čokoládou.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Torta s lienkou | Torta s parížskou šľahačkou
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva M. (evita76) ID 15730 (12.3.2014, 19:10)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32)
Ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (12.3.2014, 15:37)
To musí byť mňamka . (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32)
veru aj bola (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu