končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) Vatové rezne[ recept č. 5619 zo dňa 2.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY *kuracie prsia (množstvo marinády je na cca 800 g mäska), 4 kopcovité lyžičky majonézy /majolenky/, 1 kyslá smotana, 1 celé vajíčko, 1 bielok, 1 lyžica worcestrovej omáčky, 1 lyžica sójovej omáčky, 2 zarovnané lyžičky plnotučnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, 2 navŕšené lyžičky Solamylu, soľ, mleté čierne korenie**** miesto majolenky si môžete vymixovať zvyšný žĺtok s olejom**** *Bulharský šalát z čerstvej zeleniny: ½ dlhej uhorky, 1 svetlá paprika, ½ menšej cibule /alebo 4 mladé cibuľky bez vňaťky/, 4 paradajky /alebo cca 10 cherry paradajok/, mleté čierne korenie, na nálev - ocot, cukor, soľ, voda* POSTUP PRÍPRAVY ***podľa receptu mojej mamky*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI kyslú smotanu, majonézu a horčicu dáme do misy pridáme vajíčko, bielok, worcestrovú a sójovú omáčku, osolíme trošinku viac /mäso nebudeme soliť/, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, poriadne vymiešať pridáme 2 navŕšené lyžičky Solamylu, vymiešame dohladka mäsko nakrájame na tenšie rezne, naklepem nožom tupou stranou /z obidvoch strán/ na štvorčeky, aby sa marináda do nich pekne vpila. Pripravené na "naloženie". Nesolím ich, marináda by mala byť dostatočne slaná. Každý kúsok ponorím tak, aby neboli na sebe prilepené zakryté odložíme do chladničky aspoň na 16-12 hodín. Po vypražení budú tak "nadýchanejšie" a šťavnaté. Na panvicu stačí naliať asi 1,5 dl oleja a vyprážame. Na každý kúsok lyžicou rozotriem kúsok marinády, aby mi zbytočne nezvýšila. Vyprážať nie prudko - tak ako rezne. Ak sa prilepí kúsok na panvicu, po vybratí rezňa to treba odstrániť, aby sa aj ostatné neprilepili. ešte mi ostali tieto kúsky a miniem aj zbytok marinády hotovo... na veľkej servírovacej mise (z 800g balenia) ...podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi... šalát - (množstvo, aké uznáte) uhorku nastrúhať ako na uhorkový šalát, paradajky na štvrtinky a každú ešte aspoň na 2- 3 mesiačiky (cherry len na 1/4), papriku a mladú cibuľku na tenké kolieska, pridáme štipku korenia. Nálev (nie ako na uhorkový šalát) - 1 zarovnaná lyžica cukru, 2 dl vody, soľ, 1 lyžica octu, alebo ako ste zvyknutí. šalát nechať odležať aspoň 1 hodinku, poprípade dochutiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Anna J. (andula098) ID 73898 (3.9.2012, 21:59) |
ODPOVEDAŤ |
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (3.9.2012, 21:33) | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (3.9.2012, 19:33) | |
ahá,tak už ich vidím na nedeľnom tanieri...vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (3.9.2012, 18:41) | |
Aďka, máš tu úžasné receptíky a maš veľmi pekne nafotené aj postupy | |
ODPOVEDAŤ |
Petra B. (XpetusaX) ID 21477, mimibazar.sk/xpetusax (16.8.2008, 21:28) | |
su perfektne, dnes som ich robila a moj ich nevedel dojest ,skvely receptik | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.8.2008, 9:28) | ||
Peti, sa vytešujeeeeem a ďakujem krásne | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina L. (tina3) ID 17971, mimibazar.sk/tina3 (7.6.2008, 14:44) |
Aďka, toto bolo famózne môjmu som nabrala až dvakrát, vychválil do nebies určite ešte budeme mať na stole túto fajnôtku ďakujem za úžasný receptík |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.6.2008, 20:20) | ||
Martinka, ďakujem krásne Som rada, že Vám to chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (3.6.2008, 18:39) | |
Íííííííííííííííha,dala by som si...vyzerajú dobre | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.6.2008, 21:23) | ||
Ľubka, treba vyskúšať . Oni sa len tak sucho tvária | ||
ODPOVEDAŤ |