
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
RYBY A DARY MORA |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zapekané rybie filety s parmezánom a cherry paradajkami[ recept č. 55934 zo dňa 5.1.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY - rybie filety (napr. z aljašskej tresky) - na osobu cca 2 ks - 1/2 dl bieleho vína - morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie - olivový olej - 5 strúčikov cesnaku - cherry paradajky cca 15 - 20 kusov (alebo podľa chuti) - parmezán - cca 100 g (alebo podobný syr výraznej chuti, napr. Grana, Ementál) POSTUP PRÍPRAVY ... chuťovo výborný a na prípravu nenáročný recept od Oľgy Belešovej resp. od jej japonského manžela, ktorý hneď od prvej chvíle patrí medzi naše najobľúbenejšie "rybie" recepty ... rozmrazené a osušené filety osolíme a okoreníme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie ... pokvapkáme olivovým olejom a bielym vínom ... vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 5-7 minút ... vyberieme, každú filetu posypeme nahrubo strúhaným syrom a obložíme na polovicu pokrájanými cherry paradajkami a na plátky pokrájaným cesnakom ... vrátime do rúry a pečieme ešte cca 15 minút Rybie filety sú po upečení veľmi krehké. U nás papáme len s chlebíkom a fantastickou šťavou, ktorá zostala na pekáči, ale každý podľa svojej chuti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() ... pre 2 osoby : pripravíme si suroviny - rybie filety (1-2 ks na osobu) ... biele vínko (0,5 dl) ... soľ, korenie ... olivový olej ... cherry paradajky (6-10 ks) ... cesnak (3 strúčiky) ... čerstvá bazalka (príp. sušená) ... parmezán (50 g) ![]() ... filety umyjeme, osušíme, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, z oboch strán osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a bielym vínom ... vložíme do rúry vyhriatej na 200°C na 10 minút ![]() ... pokiaľ sa rybky pečú - pripravíme si suroviny na obloženie - paradajky, cesnak, bazalku, olivový olej, soľ, korenie a nastrúhame nahrubo parmezán ![]() ... paradajky pokrájame na polovice či štvrtiny a zmiešame s cesnakom pokrájaným na plátky, potrhanou bazalkou, olivovým olejom, soľou a korením ![]() ... rybku cca po 10 minútach vyberieme z rúry a obložíme paradajkovo-cesnakovo-bazalkovou zmesou ![]() ... posypeme nahrubo nastrúhaným parmezánom a vložíme do rúry na 15 minút ... ja na konci pečenia po 15 minútach prepnem funkciu rúry na gril a cca 5 minút zapečiem ![]() ... a potom už len vychutnávame s prílohou podľa chuti ... dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |