. .. .. .. .. .. .
. .

Úžasná kuracinka z jedného pekáča... so zemiakmi, jablkami, olivami, paradajkami, bylinkami a slaným syrom - RECEPT 55933

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Úžasná kuracinka z jedného pekáča... so zemiakmi, jablkami, olivami, paradajkami, bylinkami a slaným syrom


[ recept č. 55933 zo dňa  ]


Úžasná kuracinka z jedného pekáča... so zemiakmi, jablkami, olivami, paradajkami, bylinkami  a slaným syrom


POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäsko podľa chuti a počtu stravníkov (stehienka, krídelká, prsíčka) ... soľ ... čierne korenie ...bylinky pre „kuriatko“ ... 3-5 strúčikov cesnaku ... 2-3 ks cibuľa ... 3 ks jablko ... 3 ks mrkva ... šťava z jedného citróna ... 1 PL horčica ... oregano a tymian ... 2-3 stonky petržlenovej vňate ... 1 - 1,5 kg zemiakov ... 1 menšie balenie čierne olivy .... 5-7 paradajok .... 1 - 2 balenia slaného syra (Feta, Tatranský a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

... toto je ďalší recept "z jedného hrnca" pôvodne od Evy Mázikovej, ktorý som trocha "doťukla" olivy, jablká, paradajky, bylinky a slaný syr mu dávajú úúúúžasnúúúú chuť ... takže ideme na to :

... zemiaky očistíme, pokrájame na štvrtiny, osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu - necháme pol hodinu odstáť, aby to dobre vsiaklo .... dáme do pekáča, pridáme očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu, pokrájané jablká, cesnak, vložíme osolené a okorenené kuracie mäsko posypané bylinkovým korením na kura a potreté horčicou, posypeme tymianom a petržlenovou vňaťou a dáme zapiecť asi na hodinu a pol pri teplote 180 stupňov (piekla som cca hodinku prikryté a potom odkryté. 15 minút pred koncom pridáme pokrájané paradajky, olivy a slaný syr a dopečieme cca 10 - 15 minút, pokiaľ sa syr nezačne roztekať ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


... pripravíme si suroviny ... uuups - zabudla som na na petržlenovú vňať


... očistíme a pokrájame zemiaky ... osolíme, okoreníme, polejeme šťavou z 1 citróna a premiešame ... šťavy sa nemusíme báť ... kyslosť sa stratí ... necháme postáť cca 1/2 hodiny


... pripravíme si dostatočne veľký pekáč ... vymastíme olivovým olejom a uložíme všetky suroviny okrem olív, paradajok a slaného syra - mäsko osolené a posypané bylinkami na kuriatko, zemiaky, očistené a pokrájané jablká, cibuľu, cesnak, očistenú a pokrájanú mrkvu, petržlenovú vňať ... posypeme oreganom a tymianom podľa chuti a šupneme do rúry rozohriatej na 190°C ... pečieme cca 1 až 1,5 hodiny podľa toho akú máme rúru ... skúsime či už je mäsko a zemiaky mäkké - vtedy pridáme olivy, paradajky a syr a dopečieme ... už počas pečenia sa z rúry šíri úžasná vôňa


... cca 10 - 15 minút pred dopečením pridáme olivy, pokrájané paradajky a pokrájaný slaný syr a dopekáme pokiaľ sa syr nezačne topiť ... a potom už len servírujeme a papáme ... je to úúúžasná kombinácia



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Ančovičkové koláčiky | Úžasná kuracinka z jedného pekáča... so zemiakmi, jablkami, olivami, paradajkami, bylinkami a slaným syrom | Zapekané rybie filety s parmezánom a cherry paradajkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu