Jana Botošová (Tomat) ID 9275 |
Oblasť: Fiľakovo |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.12.2006 |
Naposledy: 14.9.2014 19:07 |
Aktualizácia: 6.4.2009 8:32 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Jahodová torta
[ recept č. 5583 zo dňa 30.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pretože začali dozrievať v záhrade jahody,upiekla som na narodeniny 4-ročnej Nicolky jahodovú tortu.Korpus upečieme ten istý ako v mojich receptoch ,,čokoládová torta pre môjho brata".Na plnku potrebujeme4 žľtka,4 dcl mlieka,1 zlatý klas ,1 vanilkový cukor,1 hera ,15dkg práškový cukor.
POSTUP PRÍPRAVY
V mlieku rozmiešame žľtka,vanil.cukor a zlatý klas -uvaríme hustú kašu.Heru vymiešame do penista s práškovým cukrom a pridáme vychladnutú žľtkovú zmes.Vychladnutý korpus prerežeme a naplníme vrstvou krému,rozpolenými na husto pokladanými jahodami,znova vrstva krému,zakryjeme korpusom.Vrch a boky torty potrieme zvyšným krémom.Tortu som poťahovala z cukríkov Marschmallow a zdobila domácim marcipánom.Miesto žľtkovej zmesi môžte uvariť jahodový hustý puding a potom ho zmiešať z vymiešanou Herou.Bude to originálnejšie.Ja som však na požiadavku mojej zákazníčky upiekla žľtkový krém.Pridám foto aj rozrezanej torty,ak mi ju nezabudnú odfotiť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
pohľad zhora |
|
zboku.... |
|
poslali nám na okoštovanie,tak tu je foto |
|
a ešte detail zblízka.....torta bola výborná,z čerstvých jahôd je to super,VYSKUSAJTE! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (30.6.2010, 18:30) |
|
ODPOVEDAŤ |