. .. .. .. .. .. .
. .

boršč jednoducho - RECEPT 55772

Janka T. (takaJanka) ID 29118
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.11.2007
Naposledy: 22.12.2022 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 69
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


boršč jednoducho


[ recept č. 55772 zo dňa  ]


boršč jednoducho


POTREBNÉ PRÍSADY

väčší kus hovädzieho mäsa na polievku, cibuľa, mrkva, petržlen, celer, biela kapusta (stačí polovica menšej hlávky), paradajky (môžu byť aj pasírované paradajky), 2 menšie cvikle, bobkový list, nové korenie, soľ... na dochutenie do taniera: trochu kyslej smotany a kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme veľký hrniec, nabereme do 2/3 vody a s bobkovým listom a novým korením dáme pomaly variť mäso (voda nemá úplne vrieť, má byť len tesne pod bodom varu) ...
Po hodine (príp. aj neskôr), kým sa mäso pomaly varí, očistíme zeleninu a postupne ju prihadzujeme do širokej veľkej panvice na trochu oleja, kde ju s občasným premiešaním pomaly dusíme pod pokrievkou: najprv cibuľu s nakrájanou koreňovou zeleninou, potom pridáme najemno nasekanú kapustu. Nakoniec pridáme cviklu nakrájanú na malé kocky a paradajky, až teraz posolíme a spolu všetko podusíme.
Keď je mäso hotové a zelenina podusená, nasleduje výmena - z hrnca vyberieme mäso aj bobkové listy, do vývaru preložíme všetku podusenú zeleninu, potom mäso nakrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky.
Ochutnáme, dosolíme, môžeme pridať aj trošku cukru (podľa chuti paradajok), prípadne aj pár kvapiek citónovej šťavy, a všetko krátko spolu povaríme. Úplne nakoniec pridám trochu mrazenej nasekanej vňaťky (najradšej kôpor). Ak máte kôpor čerstvý, je lepšie ho pridať až nakoniec do taniera do hotovej horúcej polievky.
Podávame s kôpkou kyslej smotany na vrch polievky a s chlebom.

Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


na zeleninu si pripravte poriadne veľkú hlbokú panvicu, alebo väčší hrniec so širokým dnom, bude je veľa :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< bezlepkový zemiakový chlieb | boršč jednoducho
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu