. .. .. .. .. .. .
. .

boršč jednoducho - RECEPT 55772

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 29118 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


boršč jednoducho


[ recept č. 55772 zo dňa  ]


boršč jednoducho


POTREBNÉ PRÍSADY

väčší kus hovädzieho mäsa na polievku, cibuľa, mrkva, petržlen, celer, biela kapusta (stačí polovica menšej hlávky), paradajky (môžu byť aj pasírované paradajky), 2 menšie cvikle, bobkový list, nové korenie, soľ... na dochutenie do taniera: trochu kyslej smotany a kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme veľký hrniec, nabereme do 2/3 vody a s bobkovým listom a novým korením dáme pomaly variť mäso (voda nemá úplne vrieť, má byť len tesne pod bodom varu) ...
Po hodine (príp. aj neskôr), kým sa mäso pomaly varí, očistíme zeleninu a postupne ju prihadzujeme do širokej veľkej panvice na trochu oleja, kde ju s občasným premiešaním pomaly dusíme pod pokrievkou: najprv cibuľu s nakrájanou koreňovou zeleninou, potom pridáme najemno nasekanú kapustu. Nakoniec pridáme cviklu nakrájanú na malé kocky a paradajky, až teraz posolíme a spolu všetko podusíme.
Keď je mäso hotové a zelenina podusená, nasleduje výmena - z hrnca vyberieme mäso aj bobkové listy, do vývaru preložíme všetku podusenú zeleninu, potom mäso nakrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky.
Ochutnáme, dosolíme, môžeme pridať aj trošku cukru (podľa chuti paradajok), prípadne aj pár kvapiek citónovej šťavy, a všetko krátko spolu povaríme. Úplne nakoniec pridám trochu mrazenej nasekanej vňaťky (najradšej kôpor). Ak máte kôpor čerstvý, je lepšie ho pridať až nakoniec do taniera do hotovej horúcej polievky.
Podávame s kôpkou kyslej smotany na vrch polievky a s chlebom.

Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


na zeleninu si pripravte poriadne veľkú hlbokú panvicu, alebo väčší hrniec so širokým dnom, bude je veľa :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< S kopačkami.... | boršč jednoducho | Muffinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu