
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Dusené zemiaky s paradajkou ai.[ recept č. 5552 zo dňa 27.5.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Najdôležitejšie sú zemiaky, cibuľa (alebo pór - príp. oboje:) a paradajky; ostatné podľa chuti - paprika, šalátová uhorka, atď + korenie podľa chuti, v mojom prípade soľ a kari korenie. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som dnes robila prvýkrát a ani som nevedela, ako to bude chutiť, ale CHUTILO!!!:) a nielen to, ale zistila som, že mi to veeeľmi pripomína tú dusenú zeleninu, čo majú v IKEA, tak posúďte sami a prípadne povedzte, na čo som zabudla:) Postup veľmi jednoduchý, viď obrázky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Nachystáme si ingrediencie. Ja som nedávala ani papriku ani šalátovú uhorku, lebo môj organizmus to nie je schopný stráviť:/, ale originál to tam je! ![]() Zemiaky nakrájame - môžu byť tenké kocky alebo krúžky a hodíme opražiť na olej - zatiaľ nesolíme. ![]() Kým sa krumple pečú, nakrájame cibuľu a pór. ![]() Keď sú zemiaky pekne do zlatista upečené, pridáme soľ. ![]() Ku zemiakom pridáme cibuľu, pór a medzitým krájame paradajky. Môžete ich predtým obariť horúcou vodou a stiahnuť z nich kožu, ale ja som ich tam šupla aj s ňou a chutili:) ![]() Hneď ako sú nakrájané, pridáme ich do panvice. ![]() Zamiešame, pridáme korenie, zakryjeme a dusíme. ![]() Samozrejme, ak chcete pridať aj papriku a inú zeleninu, postup predĺžite. Dusila som to spolu ani nie 20 minút a obed bol na stole. Môže sa to jesť takéto "samotné", alebo ako príloha k nejakému mäsu na šťave. DOBRÚ CHUŤ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Janka H. (jankahr) ID 214951 (30.12.2011, 21:49) |
fiiha,zajtra oskúšam,chcela som povodne upiecť v alobale len zemiaky s porom , ale ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (1.4.2012, 21:52) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.5.2008, 17:07) |
nie je to mastne,kolko asi oleja davate?Moze to byt dobre.Byvam v Kladne a do Ikei chodime celkom casto,ale v Cr som tuto prilohu este nevidela.Strasne mi tam chuti teraz novinka kuracie v listkovom ceste so zelenymi fazulkami.Tie fazulky nemaju chybu! | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (27.5.2008, 22:36) |
Ja to robím v takej "špeciálnej" veľmi hrubej a veľmi vysokej panvici - tam sa mi zemiaky nepripečú a pekne udusia, aj keď tam nie je veľa oleja - ja som dala myslím takých 5polievkových lyžíc oleja- čo na to množstvo zeleniny je podľa mňa akurát tak, aby sa neprilepila, ale mastné to nebolo vôbec ![]() Inak, keď pôjdem nabudúce do IKEA (síce neviem kedy to bude ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |