. .. .. .. .. .. .
. .

Žemľovka s karamelizovanými jabĺkami - RECEPT 55287

Martina P. (rikinka) ID 16490
.
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2007
Naposledy: 28.5.2021 20:29
Aktualizácia: 23.10.2012 12:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 155
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 19
RECEPTY 141
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Žemľovka s karamelizovanými jabĺkami


[ recept č. 55287 zo dňa  ]


Žemľovka s karamelizovanými jabĺkami


POTREBNÉ PRÍSADY

50g masla°°°7-8 jabĺk /stredne veľkých/, alebo viac menších, menej veľkých :-))°°°180g kryštálového cukru°°°cca 560ml smotany na šľahanie°° toustový chlieb /alebo aj rohlíky, vianočka.../°°°4 žĺtka°°°500g tvarohu /na ochutenie 1 žĺtko, kryštálový a vanilínový cukor/.

POSTUP PRÍPRAVY

K receptu som prišla na stránke food4fun, takže tam som sa aj inšpirovala, no našla som na nete asi 4 prevedenia žemľovky. Ja som si ho len troošičku upravila tým, že som pridala tvaroh, ktorý by mi tam chýbal a šťavu som využila na poliatie. Je úžasná - myslím tá šťava a celkovo žemľovka. Ostanem pri tejto variante, pretože chutila celej rodine a zmizla rýchlosťou blesku :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si stredne veľkú zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom a uložíme na ňu pečivo. Suché, nie namočené. Ja som mala toustový chlieb. Tie dva úbohé kúsky si nevšímajte, to som látala diery :-)


V panvici si rozpustíme maslo a pridáme ošúpané a na kúsky /mesiačiky/ nakrájané jablka a kryštálový cukor. Trošku si z neho odoberieme. Použijeme ho na záver.


Túto zmes varíme, kým nie sú jabĺčka mäkké a cukor nie je skaramelizovaný.


Tak primiešame smotanu a chvíľku /1-2 minúty/ varíme. Odstavíme z ohňa...


... jabĺka precedíme a šťávu si odložíme. To je asi to najlepšie pri tejto žemľovke :-).


Do pripravenej zapekacej misy s pečivom si uložíme jabĺka /môžete posypať hrozienkami, my ich nemusíme/...


... navrstvíme tvaroh, ktorý sme si ochutili jedným žĺtkom, kryštálovým cukrom a ja som dala 2 vanilkové cukre. Ja som dala 500g tvarohu, manžel hovoril, že je ho tam veľa, tak nechám na Vás ...


Prikryjeme znova pečivom.


V šťáve, ktorú sme si odchytili, rozmixujeme žĺtka a touto zmesou polejeme pripravenú žemľovku. Šťavy sa mi dosť zvýšilo, tak som si ju nechala, že ju na niečo využijem a nakoniec som si ňou upečenú žemľovku polievala. Tá šťava je úúúúžasná :-). Nakoniec žemľovku posypeme zvyšným cukrom ....


... a dáme piecť, kým pečivo nie je na povrchu hnedasté a vyzerá chrumkavo - cca 40 minút.


Keď chceme mať guláš žemlovku, servirujeme hneď, alebo necháme ako-tak vychladnúť, čo je zase ťažšie... polejeme šťavou z udusených a karamelových jabĺk a môžeme mlsať. Úžasná žemľovka. Odporúčam všetkými desiatimi.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Biela čokoládová torta | Žemľovka s karamelizovanými jabĺkami | Fajnový obedík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (17.10.2013, 16:19)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu