
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Danka J. (danka46) ID 86346 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Kysnutý kakaový závin[ recept č. 55271 zo dňa 14.10.2013 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky Extra špeciál 00, 100 g masla, 100 g práškového cukru, kryštáľový cukor, 30 g droždia, 250 ml mlieka + podľa potreby, 1 vajce do cesta, 1 vajce na potretie závinu, kakao, olej, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Do vandlíka preosejeme múku, práškový cukor, soľ a premiešame. V kastroliku rozpustíme maslo. V miske rozmrvíme kvasnice, pridáme cukor a 2-3 PL vlažného mlieka. Zamiešame a necháme na teple vykysnúť. Vo vlažnom mlieku /250 ml/ rozšľaháme vajce. Do priehlbinky v múke pridáme vykysnutý kvások, vlažné maslo a mlieko s rozšľaným žltkom. Za postupného pridávania vlažného mlieka dôkladne vypracujeme polotuhé cesto ako na buchty. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste na dvojnásobný objem. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Hojne posypeme kakaom, kryštáľovým cukrom a pokvapkáme 3 PL oleja. Zvinieme a záviny prenesieme na plech s pečiacim papierom. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajcom.Pečieme v trúbe vyhriatej na 160 stupňov 30-45 minút do zlatožlta. Vychladnutý závin pokrájame na 1,5 cm plátky. Podávame k čaju alebo ku káve. |